„Na, ką jūs mane kalbinate, vyrus klausinėkite, – kuklinosi svarbios pergalės bendraautorius, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas. – Tai visų bendra pergalė, graži ir laukta, iškovota didelėmis pastangomis. Man atrodo, mes žaidėme gražiai ir drausmingai. Pabaiga šiek tiek nervinga buvo, tačiau nugalėti turkus išvykoje yra garbinga.

Džiaugiuosi savo komanda, sveikinu visus aistruolius. Galiu tik pagirti vaikinus. Ir tuos, kurie buvo aikštelėje, ir tuos, kurie mums padėjo pasirengti ir palaikė nuo atsarginių suolo. Gyvenimas tęsiasi, reik pamiršti pergalę ir ruoštis ateičiai, nes laukia kitos rungtynės.“

Ketvirtasis kėlinys Stambule „Žalgiriui“ susiklostė nelabai sėkmingai, bet kova iki paskutinių sekundžių ir lėmė galutinę pergalę.

„Buvo gana didelis skirtumas ir norom nenorom žaidėjus tas veikė. Kita vertus, žaidėme praktiškai aštuoniese ir krepšininkai šiek tiek pavargo, o turkai suaktyvino gynybą ir puolimą. Mes turėjome problemų, tačiau skirtumas susirinktas per tris kėlinukus leido sėkmingai baigti rungtynes.

Kol nenuaidėjo finalo sirena, nerimas dėl mačo baigties visada būna. Mes žinome daug pavyzdžių, kada komanda pirmauja gerokai didesniu rezultatu, o rungtynes pralaimi. Atsipalaiduoti negalima ir reikia kovoti iki paskutinių sekundžių“, – amžinąsias krepšinio tiesas priminė R. Butautas.

Kauniečiai pasikliovė savo jėgomis, nesekė įvykių Kroatijoje, kur dėl vietos kitame etape taip pat kovojo Zagrebo „Cibona“ ir Vilerbano ASVEL (73:71), o pats R. Butautas pergalės nevertina, kaip revanšo Turkijos rinktinės treneriui Bogdanui Tanjevičiui už nesėkmę Europos čempionate.

„Mes fokusavomės į savo žaidimą ir nesekėme įvykių Zagrebe, nelaukėme, kad mums kas nors iš viršaus atneštų pergalę. Žinojome, kad tik patys galime iškovoti pergalę. Aš kažkokių ypatingų sąskaitų su B. Tanjevičiumi nesuvedinėjau ir asmeninių ambicijų neturėjau. Mes turėjome šansą ir stengėmės jį išnaudoti“, – ketvirtadienio įvykius prisiminė „Žalgirio“ treneris.

Paskutinė ataka ir vyko pagal R. Butauto parengtą scenarijų, tik su vienintele išlyga.

„Taip, ji vyko pagal scenarijų, po minutės pertraukėlės padarėme tai, ką buvome numatę. Neakcentavau tritaškio metimo, tačiau Marcusas (Brownas) yra tritaškininkas ir jis pasinaudojo savo baisiausiu ginklu“, – paskutinio derinio „chemiją“ atskleidė R. Butautas.

„Žalgirio“ strategas liko patenkintas ekipos naujoko Aleksandro Čapino žaidimu ir pastebėjo gerą Mario Delašo individualų pasirengimą.

„A. Čapinas praktiškai treniravosi su mumis tik vieną kartą ir po vienos treniruotės jis buvo labai naudingas, nors nepadarė visko, ką gali. Jo potencinės galimybės tikrai yra didelės ir aš manau, kad A. Čapinas sustiprins mūsų komandą.

M. Delašo apskritai nesu matęs ir tik per individualią metimų treniruotę jį stebėjau. Kroatas individualiai gerai paruoštas, tačiau yra labai jaunas, jam reikia patirties. Jis pats pasakė, kad jam buvo šokas, o rungtynės padarė milžinišką įspūdį. Jį būčiau išleidęs į aikštę tik, jei mūsų visi aukštaūgiai išnaudoję pražangų limitą. Jį tokiose rungtynėse mesti tiesai į ugnį būtų neprotinga ir nedovanotina“, – apie naujokus pasakojo R. Butautas.

Per artimiausias kelias dienas turėtų paaiškėti, ar bus pasikeitimų „Žalgirio“ sudėtyje.

„Šiai dienai apie tai dar negaliu pasakyti, kadangi viskas įvyko labai greitai. Reikia susėsti su klubo vadovybe ir pačiais žaidėjais, apgalvoti visus variantus ir pasirinkti geriausią. Ir žaidėjams, ir komandai. Laikas mus spaudžia, rungtynės veja rungtynes“, – diplomatiškas išliko R. Butautas.

Pirmadienį, sausio 18 d., jau bus traukiami Eurolygos turnyro „Top-16“ etapo burtai.

„Na, tarp „Top-16“ etapo komandų norimų varžovų nebelieka. Aš džiaugiuosi, kad „Žalgiris“ pateko tarp 16-os stipriausių Europos klubų. Tai jau yra didelė garbė, nes mūsų komanda labai jauna, turime daug nepatyrusių žaidėjų, o Traviso Watsono trauma mus ypač susilpnino. Ką burtai lems, su tuo ir žaisime. Mes išeidami į aikštelę visada stengiamės laimėti, nežiūrėdami į varžovą“, – pokalbį baigė R. Butautas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją