„Laimėjo komanda, laimėjome visi. Visi padarė savo darbą“, – DELFI po rungtynių sakė R. Butautas.

Po pergalingo susitikimo žalgiriečių rūbinėje nesiliejo šampanas – pergalė sutikta džiaugsmingai, tačiau pakankamai santūriai. Žalgiriečiai pergalę svečiuose iškovojo beveik po 2 metų petraukos.

„Labai džiaugiuosi pergale. Džiugu, kad pagaliau pavyko nutraukti nesėkmių seriją išvykose. Net nepamenu, kada paskutinį kartą laimėjome išvykoje. Be to, ši pergalė mums atvėrė duris į kitą etapą, todėl ji dar svarbesė. Šiandien visi kovojo, visi buvo susikaupę. Sužaidėme tikrai geras rungtynes“, – sakė „Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis.

„Visi buvo „užsivedę“. Žaidėme kaip komanda, visi labai stengėsi“, – teigė Tadas Klimavičius.

R. Butautas taip pat akcentavo, kad pergalę atnešė komandinis žaidimas.

„Rungtynės buvo sėkmingos. Vyrai buvo labai tinkamai nusiteikę, vykdė tą planą, kurį buvome paruošę prieš rungtynes, nesiblaškė. Žaidė drausmingai, pasiaukojančiai, žaidė kaip komanda. Tai mums ir atnešė pergalę“, - sakė „Žalgirio“ vyr. treneris.

„Žinoma, 17 taškų po 3 kėlinių – solidi persvara, todėl tai paveikė žaidėjus psichologiškai. Be to, mes žaidėme praktiškai šešiese, tad pasijautė ir nuovargis. Taip pat varžovai suaktyvino žaidimą tiek gynyboje, tiek puolime. Šiaip ar taip, iškovojome pergalę ir tai svarbiausia“, – DELFI sakė R. Butautas.

Treneris taip pat liko patenkintas komandos debiutanto Aleksandro Čapino žaidimu.

„Jam dar reikia laiko atsiskleisti, tačiau jis jau parodė savo potencialą. Jis buvo labai naudingas vien dėl to, kad atsipūsti galėjo M. Kalnietis“, – sakė R. Butautas.

Rungtynes Stambule stebėjo ir apie 20 sirgalių iš Lietuvos. Beje, fanai į viešbutį saugumo sumetimais grįžo kartu su komanda. Tiesa, neatrodė, kad Turkijos sirgaliai ruoštųsi lietuvius pulti, o arenos prieigas akylai saugojo daugybė apsaugos darbuotojų bei policijos pareigūnų.

Savo varžovus „Top-16“ etape „Žalgiris“ sužinos artimiausią pirmadienį, kai Barselonoje bus ištraukti antrojo etapo burtai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją