Ar sausio 16-ąją dvidešimtąjį gimtadienį švęsiantis M. Delašas galės padėti „Žalgiriui“ lemiamose Eurolygos rungtynėse su Stambulo „Fenerbahce Ulker“, paaiškės ketvirtadienį, susitikimo dieną.

Talentais garsėjančioje Splito krepšinio mokykloje išaugęs puolėjas šiemet atstovavo „KK Split“ vyrų komandai ir per vidutiniškai aikštėje praleidžiamas 24 minutes pelnydavo po 9,9 taško bei atkovodavo po 3,4 kamuolio.

Norėdamas įsigyti M. Delašą „Žalgirio“ klubas sutarė dėl išpirkos su Splito „KK Split“ komanda. Pagal kontrakto sąlygas, finansinės sutarties detalės negali būti atskleidžiamos, tačiau, anot kauniečių, antradienį įvairiose žiniasklaidos priemonėse pateikti skaičiai neatitinka realybės. Sutartos sumos iš tikro yra kelis kartus mažesnės.

Kitaip nei buvo skelbta kituose šaltiniuose, žaidėjas su „Žalgiriu“ sudarė garantuotą sutartį be jokių papildomų išlygų apie NBA ir parašą ant kontrakto padėjo trečiadienį.

M. Delašas krepšinio specialistų dėmesį atkreipė jau prieš kelis metus, o praėjusią vasarą Naujoje Zelandijoje vykusiame pasaulio jaunių (iki 19 metų) čempionate buvo pripažintas naudingiausiu pirmenybių žaidėju. Netikėtai bronzos medalius tuomet iškovoję kroatai vos nepateikė staigmenos pusfinalyje tik keturiais taškais pralaimėję JAV rinktinei. Dėl to tikrai nebuvo galima kaltinti M. Delašo, kuris čempionatą baigė turėdamas 20 taškų, 7 atkovotų kamuolių ir 1,4 blokų vidurkį.

P. Motiejūnas: aukštaūgis naujokas – mūsų investicija į ateitį

„Turime gerų naujienų. Pasirašėme trejų su puse metų sutartį be jokių išlygų ar opcijų. Kontrakte nėra numatyta jokių galimybių kroatui išvykti į NBA po kiekvieno sezono. Jis pas mus bus trejus su puse metų be jokių variantų.

M. Delašas kartu su „Žalgiriu“ skrenda į Turkiją. Paskui Stambule žiūrėsime. Treneriai (Ramūnas Butautas ir Darius Maskoliūnas – DELFI) spręs, ar jis žais, nes sudėtyje dabar turime 13 žaidėjų“, – DELFI sutartį su naujoku komentavo „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

M. Delašas kol kas dar neturi Eurolygos licencijos.

„Bandome tvarkyti tą licenciją ir tikimės, kad iki A grupės rungtynių su „Fenerbahce Ulker“ klubu pradžios spėsime viską padaryti“, – paaiškino vienas Kauno komandos vadovų.

Pasak kauniečių klubo generalinio direktoriaus, „Žalgiris“ už M. Delašą sumokėjo gerokai mažiau, negu buvo skelbiama (600 tūkst. eurų – DELFI) įvairiose žiniasklaidos šaltiniuose.

„Ką jūs, tie skaičiai visiškai neatitinka tikrovės. Ten išpūstas tas skaičius, – pokalbyje su DELFI stebėjosi P. Motiejūnas. – Mes, visų pirma, neatskleisime, kiek pinigų sumokėjome. Mes imame M. Delašą į savo gretas, kaip investiciją į ateitį ir norėsime uždirbti. Ar tam mokėtume tokią sumą, apie kuria yra rašoma? Kokiu būdu mes vėliau galėtume uždirbti? Čia yra nesąmonė. Jis bus „Žalgiryje“ kontrakte numatytą laiką nebent mums pavyks jį sėkmingai parduoti“, – DELFI paaiškino P. Motiejūnas.

Į Stambulą iš Kauno trečiadienį išvyko 12 žalgiriečių. Namuose liko traumuotas Travisas Watsonas ir po nugaros traumos pilnai nepasveikęs Žygimantas Janavičius. Kartu su komanda vyksta ir kitas „Žalgirio“ naujokas Aleksandras Čapinas, kurio registraciją trečiadienio ryte patvirtino Eurolyga.

Prisijungus M. Delašui, „Žalgirio“ treneriai prieš pat mačo pradžią nuspręs kuris iš 13 žaidėjų nebus registruotas rungtynėms su „Fenerbahce Ulker“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją