„Žalgirio“ vyr. treneris Ramūnas Butautas spaudos konferencijoje negailėjo pagyrų tiek savo, tiek varžovų komandos žaidėjams.

„Varžovai žaidė tikrai gerai ir nenuleido rankų, kai mes pirmavome solidžiu skirtumu bei rungtynių pabaigoje įvarė mums šiek tiek baimės. Galiu pagirti ir savo žaidėjus, 3,5 kėlinio jie žaidė tikrai gerai. Be to, mus iš vėžių išmušė Traviso Watsono trauma.

Mūsų strategija buvo apsiginti ir greitai užpulti. Tai neblogai sekėsi, tačiau vėliau mus pristabdė. Mums pritrūkdavo laiko – derinį pradėdavome likus 10 sek. iki atakai skirto laiko pabaigos.

Pripažįstu, kad kamuolys sunkiai „vaikščiojo“, o rungtynių pabaigoje pritrūko jėgų. Tačiau per trumpą laiką apversti komandos žaidimą labai sunku, bet pripažinkite, kad komandos gynyba šiandien buvo nebloga. Krepšinyje viskas vyksta palaipsniui“, – po debiutinių rungtynių Eurolygoje teigė „Žalgirio“ strategas R. Butautas.

„Turbūt niekam nekilo abejonių, kad „Žalgiris“ šiandien laimės ir kauniečiai nusipelnė pergalės. Lemiamas buvo pirmasis kėlinys, kai „Žalgiris“ sukaupė apčiuopiamą persvarą. Šiaip ar taip džiaugiuosi, kad pavyko sumažinti persvarą ir pralaimėti tik 7 taškais.

Be to, šiandien labai trūko kelių pagrindinių žaidėjų, o kiti krepšininkai kol kas turi per mažai patirties. Klubo finansinė padėtis tikrai nėra gera, ilgą laiką negauname atlyginimų. Mus palaiko tik sportinis principas ir noras patekti į „Top-16“ turnyrą“, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo „Cibonos“ vyr. treneris Velimiras Perasovičius.

„Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme tikrai neblogai, tačiau po pertraukos pradėjo strigti puolimas – sunkiai sekėsi įveikti varžovų zoninę gynybą. Be to, daug lėmė, kad iškrito mūsų aukšti žaidėjai. Labai gaila, kad iššvaistėme sukauptą persvarą”, – pergale pernelyg nesidžiaugė Tadas Klimavičius.

„Šiandien buvo lyg finalas, po savaitės bus superfinalas. Dar ne viskas prarasta, todėl nenuleidžiame rankų“, – teigė „Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis.

Pergalę apkartino ne tik iššvaistyta persvara, bet ir vieno iš „Žalgirio“ lyderių T. Watsono trauma – amerikietis po rungtynių šaldė sužeistą kulkšnį ledo kompresais.

„Iš pirmo žvilgsnio ir iš T. Watsono reakcijos galima spręsti, kad trauma rimta. Tačiau kol kas anksti ką nors pasakyti. Konkrečiau apie amerikiečio traumą bus galima kalbėti penktadienį“, – teigė „Žalgirio“ komandos gydytojas Robertas Narkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją