„Mes vis dar turime rimtų finansinių rūpesčių. Šį sezoną dar nesame gavę jokių pinigų ir nežinome, ar ši komanda baigs visus turnyrus, kuriuose dalyvauja. Šiomis dienomis laukiame vadovų sprendimų, – finansinius nepriteklius patvirtino Zagrebo klubo vyriausiasis treneris Velimiras Perasovičius. – Ne, streikuoti neketiname, stengiamės įveikti šį sunkų mums periodą.“

– Treneri, kokios nuotaikos prieš rungtynes su „Žalgiriu“?

– Tai svarbios rungtynės, bet mes turime probemų. Atvykome be Vedrano Vukušičiaus, gal būt negalės žaisti ir Jamontas Gordonas.

Mūsų tikslas patekti į „Top-16“ etapą. Dvikova su „Žalgiriu“ gali būti labai svarbi, bet gali tapti ir nesvarbia. Tačiau mes turime rungtyniauti taip, tarsi, tai būtų svarbiausias ir paskutinis mačas.

– Kas nutiko J. Gordonui ir V. Vukušičiui?

– J. Gordonas peršalo (per atostogas – DELFI) Jungtinėse Valstijose. Trečiadienį jis negalėjo atvykti į Lietuvą, bet mes jo laukiame ketvirtadienį. V. Vukušičiui skauda nugarą, o kiti krepšininkai sveiki ir atvyko į Lietuvą.

– „Žalgiryje“ naujas treneris Ramūnas Butautas. Kaip tai paveiks kauniečių žaidimą?

– Aš nežinau, kaip žaidžia „Žalgiris“, vadovaujamas R. Butauto, nes mačiau tik jų rungtynes su senuoju treneriu. R. Butautas – geras treneris, dirbo nacionalinėje rinktinėje. Mers rengiamės kovoti su „Žalgiriu“ pagal ankstesnį jų žaidimo stilių.

– Kas galėtų lemti ketvirtadienį pergalę Kauno Sporto halėje?

– Mūsų komanda labai jauna. Trys žaidėjai yra tik 19 metų amžiaus, kiti krepšininkai – 22-23 metų. Mūsų klubo sudėtis labai priklauso nuo prastos piniginės situacijos. Šį sezoną mes tik rengiamės kitų metų startams. Tačiau mes dar nepraradome progos iškopti į Eurolygos „Top-16“ etapą.

– Kuriems žalgiriečiams skirsite daugiausiai dėmesio?

– Nežinau, kaip „Žalgirio“ lyderiai žaidžia dabar, vadovaujami naujojo trenerio. Amerikiečiai daug ir dažnai turi kamuolį rankose, pavojingi yra Dainius Šalenga ir Mirza Begičius. Naujas kauniečių strategas suteiks daugiau galimybių atsiskleisti Martynui Pociui.

– Ar „Cibonos“ ir „Žalgirio“ klubų istoriniai mūšiai turės kokios nors įtakos ketvirtadienio mačui?

– Aš esu Splito „Jugoplastika“ komandos narys (juokiasi). Nežinau, juk tie istoriniai mačai vyko prieš 25 metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją