Pirmoje treniruotėje pirmadienį R. Butautas sakė, kad didžiausias dėmesys bus skiriamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatui bei Eurolygai. Pastarajame turnyre žalgiriečiai patyrė 7 nesėkmes iš eilės ir A grupėje užima paskutinę 6 vietą.

„Kol yra vilčių patekti į kitą etapą, tol kausimės. Tai yra sportinis principas“, – teigė R. Butautas.

Treneris pirmadienį pirmą kartą vadovavo „Žalgirio“ treniruotei, tačiau pripažino, kad su komandos žaidimu spėjo susipažinti bei padarė atitinkamas išvadas.

„Dirbdamas Ukrainoje mačiau kelerias „Žalgirio“ rungtynes, tačiau pastarosiomis dienomis peržiūrėjau daug rungtynių ir analizavau žaidimą. Komanda jauna, daug žaidėjų neturi aukšto lygio rungtynių patirties. Per trumpą laiką komandos žaidimo nepakeisi, tačiau tam tikrų korekcijų tikrai bus“, - teigė R. Butautas.

Treneris taip pat prašė sirgalių kantrybės laukiant geresnio komandos žaidimo.

„Kalėdos praėjo, stebuklų metas praėjo, – juokavo R. Butautas. – Turėkite kantrybės, nes stebuklų nebūna. Reikia daug dirbti ir rezultatai pagerės.“

Šiais metais R. Butautas paliko net du vyriausiojo trenerio postus – strategas po fiasko Europos čempionate pasitraukė iš Lietuvos rinktinės, o neseniai paliko ir Donecko „Doneck“ ekipos vyr. trenerio kėdę.

„Šie metai tikrai buvo nelengvi, tačiau aš daug analizavau savo darbą, savo klaidas. Manau, toks yra trenerio darbas – visada „degantis“. Padaręs išvadas aš tikiu, kad mano kvalifikacija pagerėjo“, - sakė R. Butautas.

„Žalgirio“ vyriausiojo trenerio poste R. Butautas pakeitė pasitraukusį Gintarą Krapiką, kuris atsistatydino po eilinės nesėkmės Eurolygoje.

Naujose pareigose treneris debiutuos trečiadienį, kai „Žalgiris“ namuose žais LKL rungtynes su Vilniaus „Sakalais“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją