Rungtynes gerai pradėjo būsimieji pedagogai, kurie pirmavo 8:0. Ir tolimesnė įvykių eiga aikštelėje nežadėjo nieko bloga VPU krepšininkams, kurie turėjo iniciatyvą savo rankose. Tačiau MRU ekipa, vadovaujama Šarūno Sakalausko, sugebėjo perlaužti rungtynių eigą savo naudai ir išsiveržti į priekį.

Taškas į tašką vykusiose rungtynėse šeimininkai pranašumą įgijo tik dvikovos pabaigoje taip iškovodami antrąją pergalę iš eilės.

„Kai nepataikai daugiau nei 10 baudų metimų per rungtynes, sunku tikėtis pergalės. Be to, prisidėjo ir prasta kova dėl atšokusių kamuolių, tad varžovai sugebėjo iškovoti pergalę lygiose rungtynėse“, – po pralaimėtų rungtynių sakė VPU vyriausiasis treneris Algimantas Šatas.

MRU strategas Šarūnas Sakalauskas pratęsė savo „tyliąją“ seriją ir išliko vieninteliu treneriu, taip ir nekomentavusiu nė vienerių rungtynių šiame sezone.

Dar vienas LŽŪU pralaimėjimas

Lietuvos žemės ūkio akademijos (LŽŪU) krepšininkai namuose neatsilaikė prieš Šiaulių universiteto komandą (ŠU) ir pralaimėjo jai triuškinamu rezultatu 84:108 (19:36, 26:18, 15:30, 26:26).

„Varžovai buvo visais aspektais stipresni. Tad nieko nuostabaus, jog pralaimėjome didžiuliu skirtumu. Kai kurie mūsų krepšininkai į rungtynes ateina ir „vaikšto“ tiesiogine to žodžio prasme, tad tikėtis pergalių su tokiu požiūriu sunku“, – po dvikovos sakė LŽŪU vyriausiasis treneris Robertas Ragauskas.

„Pirmasis kėlinys truputėlį sumaišė kortas, kai vyrai patikėjo lengva pergale. Tačiau trečiasis ketvirtis buvo panašus į pirmąjį ir viskas buvo sustatyta į savo vietas“, – apie banguotą žaidimą kalbėjo ŠU vyriausiasis treneris Rolandas Vaičiūnas.

Lygos lyderių pergalė

Kauno technologijos universitetas (KTU) namuose priėmė be vyriausiojo trenerio likusį Klaipėdos universitetą (KU). Kauno komanda neturėjo daug vargo ir įveikė varžovus rezultatu 97:79 (17:21, 24:22, 28:17, 28:19).

Klaipėdos komanda iš visų jėgų stengėsi neliūdinti namuose likusio sergančio trenerio ir kibo varžovams į atlapus nuo pirmųjų minučių. Šeimininkams nesisekė pataikyti, o varžovai lengvai rinko taškus ir pirmavo iki antrojo kėlinio vidurio.

Antrojoje rungtynių pusėje ėmė ryškėti KTU komandos pranašumas ir šeimininkai ėmė tolti nuo klaipėdiečių. Paskutiniajame ketvirtyje KTU krepšininkai įgijo triuškinamą pranašumą ir iškovojo pergalę, išsaugodami lyderių poziciją lygoje.

LKKA krepšininkai nugalėjo VGTU

Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA) namų rungtynėse po atkaklios kovos rezultatu 88:81 (20:12, 18:23, 25:18, 25:28) sugebėjo įveikti Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) komandą.

VGTU krepšininkai iki šių rungtynių žengė per žingsnį nuo pirmaujančios KTU ekipos ir buvo laikomi dvikovos favoritais. Juo labiau, kad Kauno komanda turi kelis traumuotus krepšininkus, o I. Virbalas iki šiol nerungtyniauja dėl sulaužytos nosies. Beje VGTU krepšininkas Deividas Šabaras spėjo sužaisti vos kelias sekundes, per kurias žaidėjui buvo taip pat sulaužyta nosis.

Rungtynėse kauniečiai pademonstravo valią ir sugebėjo neleisti vilniečiams žaisti savojo žaidimo. Taškas į tašką vykusiame mače LKKA ekipa pergalę užsitikrino tik paskutinėmis rungtynių minutėmis.

„Pritrūko kelių tikslių metimų iš po krepšio ir padarėme kelias vaikiškas klaidas. Tiek mums ir pritrūko, nes laimėti tikrai galėjome“, – po rungtynių sakė VGTU vyriausiasis treneris Gintaras Šerkšnas.

„Nors ir laimėjome, tačiau žaidimu nesu patenkintas. Jaučiasi Kalėdų nuotaikos, tas sunku priversti žaidėjus susikaupti ir dirbti maksimaliai. Tačiau pergalė yra pergalė“, – sakė LKKA strategas Edas Nickus.

Turnyrinė padėtis po X turo (vieta, komanda, taškai, rungtynės, pergalės):


1. KTU 17 9 8
2. VDU 13 7 6
3. ŠU 13 8 5
4. VGTU 13 8 5
5. LKKA 12 8 4
6. KU 12 9 3
7. VPU 12 9 3
8. MRU 10 8 2
9. LŽŪU 9 8 1