Rinksis lietuvį

Laikinai "Žalgiriui" vadovaus asistentas Darius Maskoliūnas. Jam ir toliau talkins trenerio asistentas Gvidonas Markevičius. Manoma, kad naujasis ekipos vyriausiasis treneris paaiškės iki Kalėdų.

"Žalgirio" generalinis direktorius Paulius Motiejūnas televizijos kanalui "Sport1" prasitarė, kad naujasis strategas bus lietuvis. Viskas, pasak jo, priklausys ne tik nuo klubo vadovų, bet ir nuo trenerių prašomų sąlygų. P. Motiejūnas tikino, kad neseniai "Žalgirio" sporto direktoriumi tapusio Algirdo Brazio tarp pretendentų į trenerio postą nėra.

Šiuo metu jokio klubo netreniruoja strategai iš Lietuvos: Jonas Kazlauskas, Kęstutis Kemzūra, Ramūnas Butautas, Rimas Girskis, Rimantas Endrijaitis, Šarūnas Sakalauskas ir Rūtenis Paulauskas.

Bet kokio darbo nesiims

"Viskas įvyko greitai, netikėtai, o dabar, prieš būsimas šventes, nieko neplanuoju. Po Naujųjų dairysiuos - reikia kur nors dirbti", - taip LŽ sekmadienį sakė G. Krapikas, "Žalgirio" komandoje su pertraukomis praleidęs daugiau nei 17 metų.

- Situacija dabar tokia, kad, skirtingai nei ankstesniais metais, daug Lietuvos garsių trenerių neturi darbo.

- Būsiu vienas iš jų. Krizė palietė visus. Visi laikosi įsikibę savo darbo vietų. Nežinau, kaip kiti mano kolegos, bet aš neturiu agento, kuris rūpintųsi mano darbo reikalais. Todėl tikimybė rasti darbą dar sunkesnė.

Krepšinio pasaulis mažas. Jei būsi kam nors reikalingas, klubų vadovai žinos, kad tas ar kitas treneris yra laisvas. O jei esi nereikalingas, laisvas gali būti labai ilgai.

- Padirbėjus vyriausiuoju treneriu asistentu jau nesinorėtų būti?

- Iš pradžių reikia sulaukti kokių nors pasiūlymų. Iš bado gal nenumirsiu. O bet kokio darbo nesiimsiu.

- Ar jūsų vietoje būdamas kitas treneris Eurolygoje būtų pasiekęs daugiau pergalių?

- Man pačiam labai įdomu, ką būtų pasiekęs kitas treneris su tokia pačia sudėtimi ir tokiu komandos žaidimo grafiku - 12-13 rungtynių per mėnesį. Sunku lyginti, jei ateitų kitas treneris ir komanda pasipildytų 2-3 naujais žaidėjais. Tačiau "Žalgiriui" linkiu sėkmės. Komandą palikau linkėdamas jai gero. O rezultatai netenkino nei klubo vadovų, nei sirgalių, nei žaidėjų, nei manęs. Neabejoju, klubo vadovai išeitį ras.

- "Žalgiriui" nesisekė tik Eurolygoje. Baltijos ir Lietuvos krepšinio lygose komandos rezultatai geri.

- Nėra paprasta, turint jauną komandą, daug žaidėjų iškart integruoti į sudėtį žaidžiant Eurolygoje. Bet tai nieko nedomina, visiems reikia pergalių Eurolygoje. Ir jei pergalių nėra, yra vienas žmogus, kuris atsakingas ir kvailas - tai treneris. Tad reikia palikti šią vietą.