2003 metų Europos čempionate Švedijoje Italijos rinktinė pralaimėjo pirmuosius du grupės susitikimus, tačiau vėliau sugebėjo atsitiesti ir kovoje dėl bronzos įveikė Prancūzijos rinktinę.

Kitų metų olimpinėse žaidynėse Atėnuose Italijos rinktinė iškovojo sidabrą, pusfinalyje rezultatu 100:91 įveikusi Lietuvos komandą ir tik finale nusileidusi Emanuelio Ginobili vedamai Argentinai.

C. Recalcati kėdė klibėti pradėjo po 2007 metų Europos čempionato Ispanijoje, kuomet rinktinė nesugebėjo įveikti ketvirtfinalio barjero. Tai lėmė, jog komanda privalėjo žaisti atrankos cikle į 2009 metų Europos čempionatą Lenkijoje. Grupės varžybose likusi trečia po Serbijos ir Bulgarijos, Italija prarado galimybę rungtyniauti Lenkijoje.

Nors jai buvo suteiktas dar vienas šansas patekti į čempionatą, tačiau papildomame atrankos ture italai pralaimėjo Prancūzijos rinktinei. Būtent po šių įvykių C. Recalcati nusprendė pasitraukti iš savo posto.

Italijos krepšinio federacijos prezidento Dino Menegino teigimu, naujasis treneris ir šį kartą yra skiriamas ilgam laikotarpiui. Federacija pareiškė norą, jog strategas visą dėmesį skirtų nacionalinei rinktinei, todėl šis sezonas "Montepachi" klube S. Pianigiani bus paskutinis.

Iki šiol su Sienos klubu S. Pianigiani tris kartus tapo Italijos lygos čempionu.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją