Liberalų ir centro sąjungai (LiCS) vadovaujantis politikas neslėpė, kad taip siekiama "įsiteikti" pasirengimo Europos čempionato organizaciniam komitetui.

Kaip penktadienį rašo "Vilniaus diena", savivaldybės kolegija ketvirtadienį svarstė, ar suteikti patalpas dangoraižyje LKF.

Federacijai siūloma dvejiems metams panaudos teisėmis skirti beveik 82 kvadratinių metrų kabinetą antrame savivaldybės aukšte.

Pasak vicemero G. Babravičiaus, neatlygintinai suteikti patalpas LKF - būtina. Esą jose įsikurtų pasirengimo 2011 m. Europos čempionatui įsteigtas organizacinis komitetas, o nedavusi šiam patalpų savivaldybė pakenktų miesto įvaizdžiui.

"Kai noriu kokią nors merginą vestis prie altoriaus, stengiuosi jai įtikti: perku jai dovanų, gėlių, vaišinu kava, kartais vynu. Stengiuosi nusivesti ją į kokį geresnį restoraną.

Taip, mes lankstomės ir prieš LKF, nes Vilniaus ir Kauno konkurencija, kur surengti finalo varžybas, yra konkreti ir reali. Jeigu mes kuo nors organizaciniam komitetui įsiteiksime, gal jie priims sprendimą, kuris leistų pagerinti Vilniaus galimybes", - "Vilniaus dienai" sakė G. Babravičius.

Savo ruožtu Vilniaus vicemeras Vidmantas Martikonis atkreipė kolegijos narių dėmesį į galimai neefektyviai ir neekonomiškai naudojamas savivaldybės patalpas.

V. Martikonis kolegijos nariams pasiūlė sprendimui nepritarti ir vietoj organizacinio komiteto į laisvas patalpas įkelti savivaldybei priklausančių skyrių darbuotojus.

Laikraščio teigimu, Nepriklausomos frakcijos seniūnas Gintaras Kazakas nesutiko balsuoti už patalpų skyrimą federacijai dėl to, kad kolegija patalpų skyrimo klausimą svarstė ketvirtadienį, nors organizacinio komiteto nariai jose sėdi jau nuo pirmadienio.

G. Babravičiui tokia situacija atrodė visiškai suprantama.

"Būtume išviję komitetą lauk. Nedaug jie čia dar tų daiktų atsinešė. Tokiu atveju jie būtų susirinkę kompiuterius, susivynioję vėliavą ir šutinę iš čia", - komentavo vicemeras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją