„Sunkmečio sąlygomis optimistiškai pasitinkame naują sezoną. Čempionate žais rekordinis komandų skaičius – 13. To dar nebuvo. Netekome tik vieno Kauno klubo, kuris savo veiklą suspendavo ir tikimės, kad kitais metais vėl ją atnaujins“, - sakė LKL prezidentas Šarūnas Kliokys.

LKL pirmenybėse dalyvaus trys naujokų – Prienų „Rūdupio“, Utenos „Juventus“ ir Vilniaus „Perlo“ ekipos. Jų starto mokestis – 350 tūkst. litų bus paskirstytas atskiru LKL valdybos sprendimu.

„Lyginant su futbolu – mūsų čempionatas tikrai geras. LKL krepšininkai čia praeina gerą mokyklą. Naudinga, kad jauni ir perspektyvūs Lietuvos žaidėjai rungtyniauja LKL, o ne žemesnėse lygose. Čempionas žadas daug intrigos, jaunimas alkanas ir ištroškęs pergalių“, - teigė Š. Kliokys.

„Kalnapilio-Tauro grupės“ vadovas Marijus Kirstukas nenorėjo atskleisti tikslios pinigų, skirtų LKL, sumos.

„Suma tikrai įspūdinga, bet tai konfidencialus sutarties punktas. Patikėkite, remti krepšinį tikrai kainuoja nepigiai“, - pabrėžė verslininkas.

„LKL lygos biudžetas sumažėjęs, palyginus su praėjusi sezonu, bet mes šių skaičių niekada neviešiname“, - pasakojo LKL generalinis direktorius Linas Gilys. – Prizinis fondas 2009-2010 metų čempionate - nenumatytas“.

LKL reguliariajame sezone bus sužaistos 156 rungtynės. Dar neaišku, ar bus rengiamos pagal LKL nuostatus numatytos pereinamosiomis rungtynės su Nacionalinės krepšinio lygos (LKL) komandomis.

„LKL paskutinė komanda neturėtų laukti savo varžovo iš NKL ilgiau, negu dvi savaites“, - aiškino LKL varžybų direktorius Tomas Rimkus. – Tačiau tvarkaraščiai sunkiai suderinami, todėl praktinius klausimus spręsime vėliau“.

„Visos komandos nori daug žaisti. Todėl pirmąją čempionato savaitę rungtynės vyksta beveik kasdien. Nieko nepadarysi, šį sezoną gali pasitaikyti triuškinamų rezultatų, bet 75 taškų skirtumu pralaimima ir Graikijos elitinėje lygoje“, - tikino vienas LKL vadovų Š. Kliokys.

LKL šį sezoną bus 13 užsieniečių, tačiau manoma, kad jų skaičius gali išaugti. Viena LKL komanda gali registruoti 4 legionierius.

„LKL klubams rekomenduojamas biudžeto minimumas yra 600 tūkst. litų. Griežtų dogmų šiais laikais netaikome. Komandos su 200-300 tūkst. litų biudžetais sunkiai gali tikėtis vietos čempionato aštuntuke.

Aplinkinės rinkos – panašios. Iš Amerikos atvyksta tūkstantinis desantas žaisti už mažus pinigus. Bet kam mus reikia prastų užsieniečių“, - svarstė Š. Kliokys.

LKL čempionų titulą gins Vilniaus „Lietuvos rytas“, o pagrindinis konkurentas sostinės krepšininkams tradiciškai bus „Žalgiris“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją