Pusfinalio kovose Vilniuje itin daug dėmesio sulaukė jaunųjų krepšininkų varžybose apsilankę nacionalinės komandos žaidėjai Linas Kleiza ir Kšyštofas Lavrinovičius bei finalines kovas stebėjęs ir nugalėtojus apdovanojęs treneris Rimas Kurtinaitis. Turnyro svečiai išmėgino jėgas konkursuose ir savo pasisakymais ne kartą privertė juoktis visus žiūrovus.

Lemiamos varžybos vyks pirmadienį Panevėžyje, prie pagrindinio „Cido“ arenos įėjimo. 6 amžiaus grupėse dėl nugalėtojų titulo kovos po 6 geriausiai pusfinalyje pasirodžiusius sportininkus. Vėliau iš 6 čempionų įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių treneriai išrinks vieną talentą, kuriam ir atiteks 17 tūkst. litų stipendija.

Pirmieji pusfinalio šešetukai

Vaikinai

Gimusieji 1996-1997 metais

Dėl 5 vietos: Vytautas Saulis (Vilnius) 8:7 Justas Vazalis (Kaunas)
Dėl 3 vietos: Jonas Lekšas (Kaunas) 18:7 4. Aidas Einikis (Klaipėda)
Dėl 1 vietos: Povilas Liesis (Kaunas) 4:2 Lukas Kriščiūnas (Kaunas)

Gimusieji 1994-1995 metais

Dėl 5 vietos: Domantas Šimaitis (Šiauliai) 5:4 Eivydas Jasiukevičius (Marijampolė)
Dėl 3 vietos: Denisas kristininas (Vilnius) 9:5 Šarūnas Meškauskas (Vilnius)
Dėl 1 vietos: Justas Tamulis (Kėdainiai) 10:9 Paulius Šatkus (Kaunas)

Gimusieji 1992-1993 metais

Dėl 5 vietos: Egidijus Mačernis (Trakai) 10:2 Mindaugas Kačinas (Klaiėda)
Dėl 3 vietos: Žygimantas Skučas (Kaunas) 7:6 Saulius Stančikas (Vilnius)
Dėl 1 vietos: Devidas Pukis (Šilutė) 6:5 Donatas Sabeckis (Kaunas)

Merginos

Gimusios 1996-1997 metais

Dėl 5 vietos: Šarūnė Melinauskaitė (Kaunas) 4:2 Levyra Razmutė (Vilnius)
Dėl 3 vietos: Milana Matiaš (Klaipėda) 10:3 Ema Plentauskaitė (Kaunas)
Dėl 1 vietos: Rugilė Balaišytė (Kaunas) 5:4 Dalia Belickaitė (Vilnius)

Gimusios 1994-1995 metais

Dėl 5 vietos: Miglė Vilūnaitė (Vilnius) 7:0 Karolina Lukauskaitė (Plungė)
Dėl 3 vietos: Inga Brusokaitė (Alytus) 4:1 Simona Dobrovolskytė (Marijampolė)
Dėl 1 vietos: Rugilė Petrukauskaitė (Alytus) 5:4 Ieva Juozalėnaitė (Kaunas)

Gimusios 1992-1993 metais

Dėl 5 vietos: Ugnė Ščiukaitė (Kaunas) 7:2 Viktorija Juodeikytė (Mažeikytė)
Dėl 3 vietos: Dovilė Saurazaitė (Marijampolė) 8:6 Judita Girdauskaitė (Kybartai)
Dėl 1 vietos: Goda Žutelytė (Kaunas) 9:5 Paulina Rinkevičiūtė (Marijampolė).

Po pergalės turnyre – daug dėmesio ir krepšinio

Prieš metus šiose varžybose triumfavusi šiaulietė Ieva Kazlauskaitė teigia, kad pergalė turnyre leido jai labai patobulėti ir net praverti 16-mečių rinktinės duris. Metais už daugumą kitų nacionalinės komandos žaidėjų buvusi jaunesnė krepšininkė vis tiek buvo viena svarbiausių žaidėjų.

- Ieva, kaip pakeitė tavo gyvenimą pergalė jaunųjų krepšininkų turnyre?

- Daug kas nuo to laiko pasikeitė. Vien dėmesio daugiau sulaukiu – per televizorių rodė, interneto portaluose interviu su manimi buvo. Krepšinyje tikrai patobulėjau labai daug. Juk dabar, kai žaidžiu Šiaulių „Rūtos“ komandoje, tenka susitikti su labai stipriomis priešininkėmis, pavyzdžiui, su Vilniaus TEO komanda.

Labai naudingi buvo ir turnyre laimėti prizai – su finalininkais važiavome į Berlyną stebėti NBA varžybų, gavau asmeninį fizinio rengimo trenerį, su kuriuo dirbame iki šiol. Taip pat turėjau galimybe vieną treniruotę praleisti kartu su Lietuvos vyrų rinktinės krepšininku Dariumi Songaila, su jo treneriu darėme įvairius pratimus.

- Gal D. Songaila tapo labai mėgstamu krepšininku?

- Nėra tokio krepšininko, kuris labai jau patiktų. Gal labiausia norėčiau būti kaip Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Ji profesionali krepšininkė, žaidė moterų NBA.

- Tau buvo tik 14 metų, kai patekai į „Rūtą“. Kaip sekasi bendrauti su daug vyresnėmis žaidėjomis?

- Na, komandoje dauguma yra 21-27 metų merginos. Jaunos, tačiau, aišku, iš pradžių sunkoka buvo bendrauti ir jomis, ir man. Kai atėjau į komandą, buvau tyli, bijojau ką nors pasakyti vyresnėms. Dabar pasikeitė situacija, aš pati paaugau, tapo lengviau užmegzti pokalbį, atsirado daugiau bendrų temų.

- Gal kartu ir laisvalaikį leidžiate?

- Jei būna kurios nors gimtadienis, pasveikinam per treniruotę. Vyresnės gal eina po to į klubus, bet manęs ten neįleistų dėl amžiaus. O ir didelio noro dar nėra į tokias vietas eiti, gal po keleto metų atsiras (šypsosi).

- Internete rašai dienoraštį. Jame skaičiau, kad per vienas rungtynes susipykai su trenere. Kas gi tave suerzino?

- Žaidėme su Panevėžio moterų komanda ir aš turėjau dengti jų komandos lyderę. Tačiau viena mergina iš mano komandos susimaišė ir taip pat dengė tą pačią panevėžietę. Per minutės pertraukėlę, kuomet visada tyliai išklausome trenerės nurodymų, mes su ta mergina smarkiai susiginčijome.

Manęs dėl to trenerė nebeišleido daugiau į aikštelę ir likusią rungtynių dalį prasėdėjau ant atsarginių žaidėjų suolo. Kitą dieną atsiprašiau trenerės.

- Ar esi iš tų žmonių, kurie susinervinę iškart puola ginčytis ir aiškintis?

- Esu labai impulsyvi. Susierzinau – pasakiau. O po to jau sąžinė graužia, negerai jaučiuosi. Krepšinio aikštelėje daug nervų susigadinau (šypsosi). Bet iš tiesų būti agresyvesnei šiame žaidime yra gerai.

- Gal toks charakteris padėjo ir jaunųjų talentų turnyrą laimėti? Ar analizavai, kodėl pavyko būtent tau?

- Nemąsčiau, kodėl laimėjau. Kai užsiregistravau į turnyrą, galvojau, kad Šiauliuose truputį pažaisiu ir tiek, į finalą nepateksiu. Bet gal ir aš buvau stipri, ir sėkmė lydėjo. Pasisekė, kad finalo metu varžovė nė vieno taško nepelnė. Pralaimėjus būčiau verkusi, nes finale pralaimėti labai nesmagu, mano varžovė irgi verkė. Juk pereini daug etapų, patenki į finalą, visas jėgas atiduodi, o pralaimi ir lieki be jokio atlygio.

- Ką pasakytum tiems, kurie šiais metais varžosi talentų kovoje?

- Tiems, kurie ateitį sieja su krepšiniu, tai yra tikrai gera proga tobulėti. Jei gerai žaidi, tave gali pastebėti ir suteikti galimybę krepšininko karjerai Jei būčiau galėjusi, ir šiais metais būčiau dalyvavusi, nes labai smagu buvo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją