„Turiu štai tokių naujienų. Pirmadienį vėlai vakare kalbėjau su L. Kleizos agentu ir jis man patvirtino, kad iki liepos 23 d. tikrai į LKF atsiųs krepšininko draudimo polisą. Tai reiškia, kad Linas yra arti sutarties pasirašymo. Tai šalies rinktinei ir federacijai yra svarbiausia“, - antradienį DELFI patvirtino M. Balčiūnas.

Pasak vieno LKF vadovų, egzistuoja ir alternatyvūs variantai išvysti 24 metų 203 cm ūgio L. Kleizą Lietuvos nacionalinėje rinktinėje.

„FIBA Europe galioja taisyklės, pagal kurias žaidėjas, neturintis kontrakto su Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubu, gali būti apdraustas ir FIBA draudimu. LKF kol kas lauks L. Kleizos NBA draudimo poliso. Tačiau, pagal FIBA reikalavimus, nėra realių problemų L. Kleizai žaisti rinktinėje, - DELFI paaiškino M. Balčiūnas. – Tai žaidėjo, jo būsimo klubo trenerio ir agento sprendimas.“

LKF nuostata – L. Kleizos draudimo suma turėtų nesiskirti nuo praėjusių metų ir tam LKF ketina išleisti apie 15-20 tūkst. litų.

„Mes, kaip atskaitos tašką, imame praėjusių metų prieš 2008-ųjų Pekino olimpiadą nustatytą L. Kleizos draudimo sumą. Tikimės, kad viskas išsispręs teigiamai iki penktadienio (07.24) ir Linas dar spės į rinktinės stovyklos Druskininkuose pabaigą“, - optimizmo nestokojo M. Balčiūnas.

Ramūno Butauto vadovaujami Lietuvos rinktinės pagrindinės sudėties kandidatai Druskininkuose stovyklaus iki liepos 26 d., o vėliau kelsis į pajūrį (liepos 27 - rugpjūčio 10 d., Palanga/Klaipėda).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją