Klubo vadovas atskleidė, jog jokių derybų tarp Trevizo „Benetton“ ir Kauno klubų dėl Manto Kalniečio perleidimo „Žalgiriui“ nebuvo, nes italai į kompromisus nesileido.

– Kodėl nutrūko derybos tarp „Benetton“ ir M. Kalniečio? – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Motiejūno.

– Nebuvo galimybių derėtis. „Benetton“ klubas pasakė, jog Mantas turi sutartį ir jie nesileis į jokius kompromisus. Į derybas nesileido nei klubas, nei agentai.

Man, kaip klubo vadovui, toks jų elgesys nesuprantamas. Mes Mantui tokią pat svarbią rolę siūlome ir Kaune, esu įsitikinęs, jog jis būtų pagrindinis įžaidėjas. „Benetton“ dar nėra išsikovojusi teisės žaisti Eurolygoje, o mes ją turime, todėl manau, jog Mantui namie būtų geriau.

– Kas galėtų užimti M. Kalniečio vietą komandoje?

– Sunku komentuoti. Ieškosime įžaidėjo. Negaliu įvardyti kandidatų, kurie gali užimti Manto vietą.

– Kaip sekasi derėtis su kitais „Žalgirio“ lyderiais?

– Situacija labai sunki. Vyksta derybos, bet yra labai sunku derėtis bei susikalbėti su jais. Tačiau mes dirbame, stengsimės juos išlaikyti.

– Eurelijus Žukauskas baigė karjerą. Kas kandidatuoja užimti jo vietą?

– Šiuo klausimu pozicijų turime daug. Renkamės ne iš vieno žaidėjo. Ne paslaptis, jog savo komandoje labai norėtume matyti Donatą Motiejūną. Šiuo metu laukiame jo atsakymo. Į šią poziciją dairomės lietuvių.

– Nuo ko priklausys, ar Marcusas Brownas grįš į „Žalgirio“ gretas?

– M. Brownas turi kontraktą su „Žalgiriu“. Jeigu jis atvažiuos į Kauną, jis tikrai bus priimtas. Viskas priklauso nuo jo noro ir agento. Tai turėtų paaiškėti vasaros pabaigoje.

– Kada pradės ryškėti „Žalgirio“ kontūrai artėjančiam sezonui ir bus sudarinėjamos sutartys?

– Labai sunku pasakyti. „Žalgiris“ pasiūlymus yra pateikęs daugeliui žaidėjų, tačiau vis dar vyksta „apsišaudymas“.

Visi turi laiko, niekas neskuba ir ieško geriausių sprendimų. Mes elgiamės lygiai taip pat. Turime vertų žaisti „Žalgiryje“ žaidėjų sąrašą ir su jais kalbamės.