Po to, kai krepšininkas buvo priimtas į Memfio universitetą, sistemoje pažymys buvo atkeistas į D.

Tyrimas dėl pažymių klastojimo buvo pradėtas dar 2007 metų birželį. Kiekvienas prisijungimas prie sistemos yra įrašomas į atmintį ir tyrėjai išsiaiškino, kieno vardu buvo pakeistas pažymys. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad tas žmogus tuo metu buvo išvykęs iš miesto ir neturėjo galimybės prisijungti prie sistemos.

Anot tyrėjų, mokytojai dažnai prie sistemos prisijungia vienas kito slaptažodžiais. Tokią galimybę iš viso turi mažiausiai 7 pedagogai.

D. Rose‘as nebuvo vienintelis, kurio pažymiai buvo pakeisti. Dar mažiausiai trijų sportininkų rezultatai prieš stojant į universitetus buvo pagerinti.

Jeigu pasitvirtins įtarimai, Memfio universitetui gali grėsti rimta bausmė – būtų anuliuotas jų visas 2007-2008 metų sezonas ir visi laimėjimai. D. Rose‘o vedama komanda tais metais nukeliavo iki NCAA finalo.

Tuo tarpu pačiam krepšininkui jokie teisiniai nemalonumai negresia.

„Bulls“ ekipai šį sezoną atstovavęs D. Rose‘as buvo išrinktas geriausiu NBA naujoku. Per rungtynes jis vidutiniškai pelnydavo po 16,8 taško, atkovodavo po 3,9 kamuolio bei atlikdavo po 6,3 rezultatyvaus perdavimo.