Graikų spaudoje cituojami krepšininkai, treneriai, kurie vienareikšmiškai sako, kad ispanų teisėjas norėjo atimti pergalę iš graikų.

Pasak spaudos, skrendant iš Berlyno į Atėnus, treneris Željko Obradovičius ir jo padėjėjas Dimitris Itoudis peržiūrėjo rungtynių vaizdo įrašą ir buvo pakraupę.

Pasirodo, Dimitris Diamantidis savo aikštės pusę perėjo per 7 sekundes, tuo tarpu J. C. Arteaga sušvilpė taisyklių pažeidimą ir kamuolį atidavė rusams. Tuo metu graikai pirmavo 70:66, o buvo likę žaisti apie 30 sek.

Spaudos duomenimis, Šarūnas Jasikevičius šaukė ant graiko Kosto Rigaso, kuris Eurolygoje yra atsakingas už teisėjavimą, klubo savininkas švystelėjo eurų Jordi Bertomeu, o Ž. Obradovičius po rungtynių Š. Jasikevičiui pasakė, kad „jie norėjo mus nužudyti”.

Tačiau skandalingiausias rungtynių momentas išliko nepastebėtas. Ramūnui Šiškauskui metant paskutinį metimą, po krepšiu kamuolį į krepšį bandė įmušti Matjažas Smodišas, šalia stovėjęs J. C. Arteaga sušvilpė graiko pražangą.

Vaizdo medžaigoje tai matyti nuo 5:13 iki 5:20 sek. M. Smodišas bando atkreipti kitų teisėjų dėmesį, kad J. C. Arteaga jau užfiksavo pražangą.

Tačiau, kadangi laikas baigėsi, kitas teisėjas rungtynes paskelbė baigtomis ir šis skandalingas ispano švilpukas liko visiškai nepastebėtas.

Graikai taip pat suskaičiavo, kad per paskutines 10 atakų CSKA žaidėjai 8 kartus sužingsniavo, tačiau teisėjai pažeidimo nesušvilpė nei karto.