– Kodėl rungtynės susiklostė taip sunkiai?

– Turbūt truputį perdegėme, nes žaidėme labai prastai. Rungtynių pradžioje klaipėdiečiai po mūsų krepšiu ėmė vieną kamuolį po kito. Tai mus šiek tiek išmušė iš vėžių, o kai patys kelis kartus nepataikėme, ėmėme karščiuotis. Varžovai žaidė tikrai gerai ir agresyviai. Turėtų būti neblogas mažasis LKL finalas.

– Ar komandą veikia tos kalbos apie lengvą „Šiaulių“ triumfą mažajame finale?

– Nereikia skaityti internete ir nieko nežinosi. Aš galvoju, kad truputį esame stipresni, bet šiose rungtynėse neparodėme visko, ką galime. Praradome per daug kamuolių, nežaidėme taip, kaip buvome susitarę.

– Dabar serija keliasi į Klaipėdą

– Klaipėda yra Klaipėda. „Neptūnas“ namie kabinsis iš paskutiniųjų, nes nebeturės ką prarasti. Į salę visada susirenka daug žiūrovų. Visos komandos žaisdamos savo aikštelėje nori pasirodyti kuo geriau.

Antanas Sireika („Šiaulių“ vyr. treneris)

Nežaidėme aukščiausia pavara, kuria galime. Kai pamačiau, kaip „Neptūnas“ rungtyniauja prieš „Žalgirį“, supratau, kad ir mes kažkada taip žaidėme. Tai žaidimas su rizika, bet rizikuojantiems sekasi ir jiems šypsosi Fortūna.

Varžovams dėl rizikos šypsojosi sėkmė. Mes galvojome, kad namie seksis žaisti lengvai ir tik pratęsime įjungėme aukštesnę pavarą, kuri padėjo laimėti. Žaidėjams pasakiau, kad žaistų paprastai ir nebandytų atiduoti sudėtingų perdavimų“.

A. Eitutavičius: išankstinės prognozės mums tik į naudą

„Neptūno“ gynėjas Arvydas Eitutavičius ir toliau įrodinėja, kad gali sėkmingai perimti lyderio vaidmenį iš komandos kapitono Martyno Mažeikos.

Fantastiškai LKL ketvirtfinalyje žaidęs 188 cm ūgio įžaidėjas įspūdingai pradėjo ir LKL mažojo finalo seriją. Krepšininkas pataikė net 7 tolimus metimus ir iš viso surinko 27 taškus.

– Ko pritrūko iki pergalės?

– Visų pirma reikėjo sumesti baudas. Rungtynių pabaigoje padarėme keletą vaikiškų klaidų, kurių, norint laimėti, neturėjo būti. Šiame mače mūsų pralaimėjimą ir „Šiaulių“ pergalę lėmė maži dalykai, kurie susidėję tapo reikšmingi.

– Kelis kartus buvote įgiję dviženklį pranašumą, tačiau jo išsaugoti nepavyko

– „Šiauliai“ žaidė namie, o sirgalių palaikymas duoda savo. Vos tik mes truputį atsipalaiduodavome, jie iš karto tuo pasinaudodavo. Rungtynių pabaigoje jautėme ir nuovargį, kadangi mūsų atsarginių žaidėjų suolelis itin trumpas. Žaidžiant Klaipėdoje, manau, bus kitaip.

– „Šiaulius“ visi įvardija kaip aiškius favoritus. Ar tokios išankstinės prognozės turi įtakos jūsų žaidimui?

– Čia tas pats, kaip ir prieš prasidedant serijai su Kėdainių „Nevėžiu“. Ten mus taip pat nurašė ir visi prognozavo mūsų pralaimėjimą 0-2. Tokios kalbos mums tik į naudą ir jos nė kiek netrikdo.

– Ar rungtynės Klaipėdoje kuo nors skirsis nuo mačo Šiauliuose?

– Žaisdami Klaipėdoje turėsime pranašumą, nes tai bus jau mūsų salė ir mūsų sirgaliai. Eisime į aikštę nusiteikę taip pat kovingai ir stengsimės laimėti.

Rytis Vaišvila („Neptūno“ vyr. treneris):

Mums pritrūko ilgesnio atsarginių suolelio ir sėkmės. Dabar mes net treniruojamės devyniese. Vyrai demonstruoja kovingumą ir visą sezoną jiems neturiu dėl to priekaištų. Girdėjau kalbas, kad mes neturime vilčių šiame finale, bet esu prieš tokias kalbas.