Šį sezoną lietuvis iš viso sužaidė 14 rungtynių, per kurias aikštėje vidutiniškai praleido po 18 minučių. Per jas krepšininkas vidutiniškai pelnė po 4,9 taško, atkovojo po 1,9 kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

Tris sezonus Brėmerhafene žaidęs lietuvis portalui „BasketNews.lt“ atskleidė, kad kitąmet vyks rungtyniauti kitur.

Neįgijo pasitikėjimo

Krepšininkui dar vasarą buvo atlikta čiurnos operacija. Į aikštę 200 cm ūgio puolėjas grįžo tik po naujųjų metų. Tačiau sezono pradžią praleidusiam Ž. Jonušui grįžus į rikiuotę niekaip nepavyko įgyti trenerių pasitikėjimo.

„Mačiau, kad komandai labai nesiseka, norėjau kuo greičiau grįžti ir padėti. Vis dėlto grįžus niekaip nepavyko įgyti trenerio pasitikėjimo nepaisant to, kad pralaimėdavome visas rungtynes paeiliui“, – atviravo Ž. Jonušas.

Negalėjo sportuoti

Trumpas žaidimo laikas buvo tik maža problema, palyginti su tuo, kas Ž. Jonušą užklupo vėliau. Paaiškėjo, kad dėl čiurnos traumos komplikacijų reikalinga nauja operacija.

„Per reabilitaciją, kuri ir taip užsitęsė, man ne iki galo atstatė nykštį. Būtent dėl to mano čiurna negalėjo normaliai judėti“, – kalbėjo puolėjas.

„Dabar atliktoje operacijoje medikai man ištiesino nykštį ir čiurnos lankstumas vėl tapo normalus. Man prie kaulo buvo priaugusi lenkiamo piršto sausgyslė. Šią operaciją buvo galimybė atlikti ir anksčiau, tačiau padarė tik dabar“, – nusivylimo dėl vėlyvos operacijos neslėpė krepšininkas.

27 metų puolėjas, paklaustas, ar kamuojančios traumos nenumalšino noro žaisti krepšinį, patikino, kad nesėkmės tik dar labiau sustiprino troškimą kuo greičiau grįžti į aikštę ir vėl žaisti.

Atmosfera komandoje buvo gera

Pirmąsias sezono rungtynes Brėmerhafeno klubas laimėjo, tačiau po šios pergalės niekas nesitikėjo, jog „Eisbaren“ ekipai šis sezonas bus tiesiog tragiškas. Dėl nesėkmingo pasirodymo sezono viduryje iš vyriausiojo trenerio posto atsistatydino Šarūnas Sakalauskas. Jo vietą komandoje užėmė iki tol asistentu dirbęs kitas lietuvis Algirdas Milonas.

„Nors ir pralaiminėjome, komandos viduje vyravo kovingos nuotaikos. Visi degė noru parodyti, kad galime pakilti aukščiau“, – apie sezono pradžią pasakojo krepšininkas.

Pirmame sezono mače įveikęs „New Yorker Phantoms“ krepšininkus, vėliau Brėmerhafeno klubas patyrė 16 pralaimėjimų iš eilės. Šiuo metu „Eisbaren“ sąskaitoje per 31 rungtynes – vos 6 pergalės. Su tokiu rezultatu „Eisbaren“ jau „užsitikrino“ paskutiniąją turnyrinės lentelės vietą.

„Šį sezoną mums pritrūko sėkmės. Vis dėlto reikia pažymėti tai, kad komandoje buvo surinkti jauni žaidėjai, todėl gal pritrūko ir patirties. Sezono metu nežaidėme komandinio žaidimo, kadangi visi žaidėjai norėjo būti taškų darytojais. Pamiršdavome žaisti gynyboje, nes visų dėmesys buvo puolime“, – nesėkmingo sezono priežastis vardijo Ž. Jonušas.

Paskutinė vieta reiškia tai, kad kitame sezone „Eisbaren“ kovos žemesnėje lygoje. Tačiau Vokietijos žiniasklaida skelbia, jog keletas Bundeslygos klubų skundžiasi itin prasta finansine padėtimi, tad neatmetama galimybė, jog sumažėjus komandų „Eisbaren“ liks aukščiausioje lygoje.

Vokietijoje neliks

Ž. Jonušas dar vasarą portalui „BasketNews.lt“ užsiminė, kad po šio sezono norėtų jėgas išmėginti svetur. Šios minties krepšininkas neatsisako ir dabar.

„Šią vasarą noriu visiškai atsigauti ir įgyti gerą sportinę formą. Po šio sezono sutartis su „Eisbaren“ jau baigiasi, o tai reiškia, kad savo jėgas mėginsiu jau kitur“, – atviravo lietuvis.