Rezultatyviausiu jis buvo ir 2007-aisiais.

Krepšininkas šį sezoną taip pat pagerino Šarūnui Jasikevičiui priklausiusį Eurolygos iš eilės nepramestų baudų rekordą, pataikydamas 58 metimus.

Top-16 etape I. Rakočevičius taip pat rikiavosi tarp rezultatyviausių žaidėjų (vid. 15,8 tšk., 8-a vieta), o atkrintamosiose varžybose buvo ketvirtas (vid. 16,4 tšk.). Vis dėlto serbo vedama „Tau Ceramica“ nepateko į finalo ketverto varžybas, ketvirtfinalio seriją iki 3 pergalių 2-3 pralaimėjusi „Barcelona“ komandai.

Antrą vietą sezono rezultatyviausiųjų sąraše užėmė Sienos „Montepaschi“ įžaidėjas Terrellas McIntyre'as (17,26 tšk.), trečiąją - Davidas Loganas iš Sopoto „Asseco Prokom“ (16,87 tšk.).

Rimantas Kaukėnas („Montepaschi“) šioje klasifikacijoje buvo penktas (14,78 tšk.).

Praėjusiais metais A. Fordo trofėjus atiteko Marcui Salyersui (Roanės „Chorale“), 2006-aisiais - Drew Nicholasui (Trevizo „Benetton“), o pirmasis apdovanojimą 2005-aisiais laimėjo Charlesas Smithas (Pezaro „Scavolini“).

Trofėjus buvusio krepšininko A. Fordo vardu buvo pavadintas po to, kai amerikietis 2004-ų metų rugsėjį pralaimėjo kovą su kraujo vėžiu.

A. Fordas per savo karjerą dukart buvo rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas Pirėjo „Olympiakos“ gretose (2001 ir 2002 metais). 2003-ais metais jis atvedė „Montepaschi“ klubą į finalo ketverto varžybas, per debiutinį jos sezoną Eurolygoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją