Daugiausia Lietuvos arbitrų, be abejo, darbuosis Kaune vyksiančiame Europos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų čempionate. Laikinojoje sostinėje mačams vadovaus R. Brazauskas, T. Jasevičius, J. Laurinavičius ir Martynas Gudas.

Virginijus Dovidavičius šią vasarą dirbs universiadoje Belgrade, Europos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų ir jaunučių (iki 16 metų) merginų čempionatuose, T. Jasevičius dar vyks į pasaulio jaunių (iki 19 metų) vaikinų čempionatą.

J. Laurinavičius taip pat teisėjaus Europos jaunių (iki 18 metų) vaikinų čempionate, o M. Gudas — Europos jaunių (iki 18 metų) merginų ir, kartu su V. Dovidavičiumi, jaunučių merginų pirmenybėse. Merginų jaunimo (iki 20 metų) čempionate teisėjaus Mindaugas Večerskis.

Europos čempionatuose vasarą darbuosis ir du lietuviai komisarai: Kaune rungtynes prižiūrės Saulius Samulevičius, o Algimantas Pavilonis vyks į Europos jaunių merginų pirmenybes.

Žurnalo „Mūsų krepšinis“ 17 numeryje taip pat skaitykite:

Nuo Sandvikos iki Turino (autorius — Rolandas V. Eidvilas)

Šalia Norvegijos sostinės Oslo yra nedidelis Sandvikos miestelis. Lyg ir niekuo neišsiskiriantis ir labai panašus į dešimtis ar net šimtus kitų Skandinavijos miestų ar miestelių. Juo labiau niekuo ypatingu nenusipelnęs Europos krepšiniui.

Vis dėlto Lietuvos krepšiniui šis miestelis nėra visiškai bereikšmis. Jame 1980 metų lapkričio 4 dieną pradėta rašyti Lietuvos klubų dalyvavimo Europos taurėse istorija — jame su vietos komanda Kauno „Žalgiris“ žaidė pirmąsias Europos taurių laimėtojų taurės rungtynes.

„Mūsų krepšinis“ pristato Lietuvos klubų dalyvavimo Europos taurių turnyruose istoriją ir Vlado Garasto prisiminimus apie pirmąjį „Žalgirio“ sezoną Europoje.

P.Butkevičius: „Noriu tik kuo daugiau žaisti“ (autorius — Jonas Miklovas)

Kantriai dirbti ir siekti tikslo — toks nuo mažens išugdytas įprotis padėjo Povilui Butkevičiui šį sezoną praverti Kauno „Žalgirio“ duris. Tačiau net ir atsidūręs tituluočiausiame šalies klube 21 metų krepšininkas išlieka kuklus ir santūrus.

„Nesu jokia žvaigždė“, — nukerta dvimetrinis puolėjas, šių metų sausio viduryje iš „Kaunas Triobet“ komandos persikėlęs į Lietuvos čempionų gretas. Jis dar nespėjo tapti itin žinomas Kaune, todėl išvengia ir papildomo dėmesio.

D.Dikčius: „Lietuviai privalo kovoti dėl medalių“ (autorius — Dalius Matvejevas)

Įvairaus amžiaus Lietuvos jaunųjų krepšininkų rinktinės šiemet dalyvaus 6 Europos čempionatuose ir 2 pasaulio pirmenybėse. Lietuvos vaikinų jaunučių (iki 16 metų) rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas Kauno „Aisčių“ strategas Darius Dikčius. Jo vadovaujami jaunieji krepšininkai Kaune gins Europos čempionų titulą, todėl iš komandos tikimasi itin daug.

„Lietuvoje kitaip ir negali būti, mes visada turime kovoti dėl krepšinio aukščiausių vietų“, — sakė treneris. „Mūsų krepšinis“ pristato visų jaunųjų krepšininkų rinktinių kandidatų sąrašus.

Šaltinis
Žurnalo „Mūsų krepšinis“ informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.
„Mūsų krepšinis“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją