V. Adamkus įteikė Respublikos Prezidento taurę „Lietuvos ryto“ komandai ir apdovanojo krepšininkus bei jų trenerius stiklo figūra „Rombas“, o komandos rėmėjus - stiklo figūra „Ovalas“. 2009 metų Europos imtynių čempionato sidabrio laimėtojas Mindaugas Ežerskis, jo treneriai bei sporto organizatoriai buvo apdovanoti stiklo figūromis „Rombas“ ir „Ovalas“.

Kreipdamasis į Lietuvos krepšininkus bei imtynininkus, Prezidentas pabrėžė, kad sportininkų laimėjimai yra puikiausia dovana Lietuvai.

„Dar visai neseniai šioje salėje sveikinome Lietuvos rinktinės dviratininkes, o šiandieną turime progos džiaugtis ypatingu įvykiu - „Lietuvos ryto“ krepšininkų iškovota Europos taure ir Europos imtynių čempionate laimėtu sidabro medaliu“, - sakė V. Adamkus.

Prezidentas pažymėjo, kad džiugesį kelia ir tai, jog šios pergalės nėra vien tik laimingo atsitiktinumo dalykas, bet didelėmis valios pastangomis ir kantriu darbu pasiektas rezultatas.

Kreipdamasis į „Lietuvos ryto“ komandos narius, valstybės vadovas pasidžiaugė, kad jų iškovota pergalė Europos taurės čempionate grąžino Lietuvos krepšinį į tą lygį, kai su pasididžiavimu galima teigti, jog vėl esame Europos viršūnėse.

„Jūs esate geriausias pavyzdys mūsų jaunajai kartai, kaip su pasiryžimu, užsidegimu ir dvasine stiprybe siekti laimėjimo net ir tada, kai tai iš tiesų yra labai sunku“, - sakė Lietuvos vadovas.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją