Didžiulę valią ir kovingumą pademonstravę Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) auklėtiniai atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse namuose 96:90 (23:23, 33:19, 22:20, 18:28) įveikė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipą, tačiau į finalinį ketvertą nepateko, nes pirmąją dvikovą buvo pralaimėję net 84:108.

Rungtynės prasidėjo tylos minute, kuria buvo pagerbtas praėjusios savaitės pabaigoje Anapilin iškeliavęs ilgametis VDU komandos treneris Mindaugas Valančius. VDU krepšininkai vilkėjo marškinėlius su gedulo juostele.

Po rungtynių LKKA ekipos vyr. treneris Edas Nickus džiaugėsi savo auklėtinių kovingumu: „Džiaugiuosi, kad vyrai surado jėgų ir po pirmųjų rungtynių sugebėjo pademonstruoti gerą žaidimą. Dar trečiame kėlinyje turėjome šešiolikos taškų persvarą ir galimybes patekti į kitą etapą."

VDU ekipos strategas Arūnas Juknevičius teigė, jog komandą sukrėtė Mindaugo Valančiaus mirtis: „Keista, kai per rungtynes atsisuki, o šalia nėra Mindaugo. Nežinau, kaip reagavo krepšininkai, bet mane tikrai labai sukrėtė". Treneris taip pat pažymėjo, jog džiaugiasi sėkmingai įveiktu ketvirtfinalio barjeru ir teigė, jog rimčiausiais varžovais dėl nugalėtojų titulo laiko Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) ekipą.

LKKA: R. Danys 30 taškų, A. Milaknis 27, K. Normantas ir V. Sragauskis po 13.

VDU: M. Kalnietis 23, P. Butkevičius 12, M. Valukonis 11, Š. Vasiliauskas 10, P .Jankūnas, D. Šilinskis ir Ž. Janavičius po 6.

Po dramatiškų rungtynių KU žengė į pusfinalįVilniuje Klaipėdos universitetas (KU) iššvaistė pirmosiose rungtynėse įgytą 16 taškų persvarą ir pralaimėjo Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) rezultatu 89:100 (23:25, 15:30, 19:21, 32:24), tačiau to pakako klaipėdiečiams žengti į pusfinalį.

„Reikia pažymėti, jog varžovai - gerai subalansuota komanda ir ji buvo verta finalo ketverto. Deja, į jį patekti norėjome ir mes, tad viena ekipa jau dabar turi pasitraukti iš kovos“,- po rungtynių liaupses varžovams žarstė KU strategas Mindaugas Mockus.

„Apmaudu, tačiau ką padarysi. Jie profesionalai, mes mėgėjai ir tuo viskas pasakyta“,- kalbėjo reguliariojo sezono nugalėtojų komandos vyriausiasis treneris Gintaras Šerkšnas.

VGTU: A. Pranevičius 25, A. Fiodorovas, M. Norkus po 18.

KU: M. Mažeika 25, E. Lengvinas 15, V. Chodosovskis, D. Vaitelis po 14.

Vilniaus pedagoginis universitetas (VPU), pirmą kartą šiame sezone surinkęs pajėgiausią sudėtį, sutrypė varžovus iš Mykolo Romerio universiteto (MRU) rezultatu 126:90 (24:28, 35:16, 34:28, 33:18) ir žengė į pusfinalį.

"Labiausiai gaila ne dėl pralaimėjimo, bet dėl įdėto vyrų darbo viso sezono metu,- po pralaimėtos ketvirtfinalio serijos kalbėjo MRU vyr. treneris V. Poteliūnas. - Ateityje būtina keisti čempionato sistemą. Vyrai, kurie įdeda daugiausiai pastangų galiausiai būna priversti stebėti, kaip kviestiniai žaidėjai dalinasi pergales. Tokių dalykų būti neturėtų."

"Esu komanda labai patenkintas, ypač jos atsidavimu. Nors ir sunkiai pradėjome, bet pakeitę gynybos sistemą pabėgome į priekį. Puikiai sužaidė J. Jurgo, negailėdami jėgų žaidė ir A. Jomantas bei S. Babrauskas. Drąsiai komandai vadovavo K. Gaška, todėl džiaugtis turime kuo. Dabar lieka vienas tikslas - patekti į finalą. Namų salė turėtų būti pranašumas, - džiaugdamasis sėkme įspūdžiais dalinosi VPU treneris A. Šatas.

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse pergalę 3 taškų skirtumu taip pat šventė VPU.

VPU: J. Jurgo 36, A. Jomantas 31, N. Strazdauskas 20.

MRU: L. Samėnas 32, A. Labuckas ir G. Žylė po 12.

Šiauliuose vietos universitetas (ŠU) tik pirmajame kėlinuke vargo su Klaipėdos LCC tarptautiniu universitetu (LCC). Vėliau šeimininkai įgijo neginčijamą pranašumą ir sutriuškino varžovus rezultatu 114:83 (24:21, 33:19, 32:21, 25:22).

„Nors ir pralaimėjome, smagu buvo žaisti tokioje atmosferoje, kurią sukūrė gausūs vietos sirgaliai. Mes neturėjome jokių vilčių prieš taip gerai puolančią komandą“,- dėl pralaimėjimo nenusiminė LCC vyriausiasis treneris Marius Tamolis.

„Vyrams pasakiau, ką apie juos prieš dvikovą rašė internete. Daugiau nieko nereikėjo sakyti – krepšininkai puikiai suprato mano užuominą ir viską padarė taip kaip reikia“,- internete pasirodžiusias prognozes jog šiauliečiai pralaimėtų tik tuo atveju, jei žaistų norėdami pasirodyti savo merginoms, pakomentavo ŠU vyriausiasis treneris Rolandas Vaičiūnas.

ŠU: M. Kuzminskas, G. Jakštas po 20, L. Lukoševičius 18.

LCC: L. Jacevičius 26, T. Klimas 16, A. Macevičius 14.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją