Lietuvis „FIBA Europe“ oficialiai svetainei papasakojo apie žaidimą rinktinėje, amerikiečių požiūrį į Europą bei Denverį.

– Turėjote pakankamai laiko galvoti apie tai, kas įvyko Pekino Olimpinėse žaidynėse. Kaip dabar vertinate savo bei komandos pasirodymą?

– Buvo ypatingos varžybos, todėl prisiminsiu tai visą likusį gyvenimą. Turėjome puikų turnyrą, kurį sugadinome tik pačioje pabaigoje. Buvome viena mažiausių šalių turnyre ir vis vien žaidėme iki galo bei turėjome šansų laimėti. Praradome keletą gerų krepšininkų, tačiau žaidėme protingai.

– Keli krepšininkai prakalbo apie pasitraukimą iš rinktinės. Ar tokio krepšininko kaip Ramūnas Šiškauskas nebuvimas stipriai paveiks komandą? Ar kalbatės su tais vaikinais dėl žaidimo rinktinėje?

– Šiuo metu vyksta klubinis sezonas, todėl negalvojame apie šalies rinktinę. Kai kuriems vaikinams reikia poilsio, jie yra vyresni, ir todėl daugiau negali žaisti rinktinėje. Tačiau mes turime gerų jaunų krepšininkų, kurie gali užpildyti spragas.

– Galite tikėtis, kad 2009 metų Europos čempionate Lenkijoje būsite rinktinės lyderis. Tai vaidmuo, kuris jus džiugintų?

– Žinoma. Mes turime daug gerų vaikinų, todėl būsime stiprūs varžovai. Vis dar nežinome, kas ketina žaisti, o kas pasitrauks, tačiau aš tikiuosi būti vienas iš rinktinės vedlių.

– Kaip vertinate savo grupę: Turkija, Lenkija, Bulgarija? Esate grupės favoritai, ar tos komandos sugebės jums įkąsti?

– Turkijos ekipa bus labai stipri, nes jie visada surenka gerus krepšininkus. Žaisime Lenkijoje, todėl turime būti nusiteikę sulaukti pasipriešinimo ir iš turnyro šeimininkų. Privalome rungtyniauti ir nežiūrėti, kokia tai komanda. Visos komandos su dideliu entuziazmu žiūri į mus ir yra pasiruošusios sužaisti geriausias rungtynes būtent su mumis, todėl privalome būti labai atsargūs.

– Ar NBA lygoje kalbatės su kitų šalių atstovais? Numanote, kuri rinktinė pateiks siurprizą?

– Kartais pasikalbame apie rinktines, tačiau kai kurie vaikinai nėra įsitikinę, kad galės padėti savo šaliai. Matau daug gerų komandų. Be mūsų ir Ispanijos, niekada negalima nurašyti tiek Graikijos, tiek Rusijos. Jiems nesisekė olimpiadoje, tačiau jie vis vien yra Europos čempionai. Prancūzija, Kroatija, Slovėnija – neblogos komandos.

– Lietuva vadinama gilių tradicijų krepšinio šalimi. Tikitės iškovoti medalius Lenkijoje bei Pasaulio čempionate kitais metais. Tačiau 2011 metais jūsų šalyje vyks Europos čempionatas, ar tai bus kažkas ypatingo?

– Lenkija yra labai arti Lietuvos, todėl jau ten turėsime labai daug aistruolių. Visi esame labai sujaudinti, kad mums suteikė garbę rengti 2011 metų Europos čempionatą. Daug krepšinį mylinčių žmonių su nekantrumu laukia šio turnyro. Sugrįžti rungtyniauti į gimtąją šalį, pas savo šeimą bei aistruolius, yra viena svajonių, apie kurią galvojau augdamas.

– Kai į Europą persikėlė tokie krepšininkai kaip Joshas Childressas, Carlosas Delfino ir Jorge Garbajosa, ar pasikeitė požiūris į Europos krepšinį JAV?

– Truputį pasikeitė, tačiau nemanau, kad yra daug žmonių, kurie domisi Europos krepšiniu. Pirmiausia, žmonėms Amerikoje labai sunku sekti įvykius dėl laiko skirtumo, todėl televizijos nenori rodyti Europos krepšinio, išskyrus retkarčiais NBA TV. Tačiau šie žaidėjai, pasirašę didelius kontraktus, neabejotinai privertė atkreipti dėmesį į Europą.

– Atrodo Denveryje jums viskas sekasi. Papasakokite apie komandą bei miestą.

– Man patinka rungtyniauti Denveryje. Turime gerą komandą, puikų treneri, daug gabių krepšininkų, todėl tai lengvina situaciją. Miestas yra puikus, žmonės man yra malonūs.