Jie tyliai derasi su I. Kolomoiskio kontroliuojamu Dnepropetrovske įkurtu banku "PrivatBank".

Manoma, kad galimo sandorio vertė - nuo 2 iki 5 milijonų JAV dolerių.

"Procesas jau vyksta, bet dar anksti apie tai kalbėti. Derybose kalbame ne apie "Žalgirio" rėmimą. Tai bus investicijos į klubą, kurios turėtų atsipirkti",- teigė buvęs "Žalgirio" klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas. Būtent jo pastangomis "Žalgiris" pradėjo derėtis su "PrivatBank" bendrasavininkio I. Kolomoiskio bendrovės "Privat Group" atstovais, - skelbia "Lietuvos rytas".

Tačiau Ukrainos verslo subtilybes žinantys ir I. Kolomoiskį pažįstantys sporto žmonės teigia, kad "Privat Group" viena didžiausių Europos "reiderinių" bendrovių - taip vadinamos įmonės, siekiančios perimti mažesnių kompanijų akcijas ir valdymą, - praneša "Lietuvos rytas".

"Tai yra verslo grupė, kuri ruošiasi ne remti "Žalgirį, o investuoti į komandą",- sakė G. Navikauskas.

Apie "Privat Group" ir jos valdomą "PrivatBank" nepanoro kalbėti Ukrainos krepšinio Superlygai vadovaujantis lietuvis Algimantas Pavilonis.

"Nekomentuosiu. Taip, aš žinau, kad tarp kauniečių ir šios grupės vyksta derybos, tačiau nesu matęs jokių dokumentų, todėl nenoriu veltis į samprotavimus", - A. Pavilonio žodžius cituoja "Lietuvos rytas".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją