„Siūlymas gali turėti keletą variantų, priklausomai nuo klubo finansinės padėties. Norint, kad tobulėtų ir įgytų žaidybinės patirties mūsų jaunieji krepšininkai, reikėtų prašyti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) leidimo žaisti Artūrui Milakniui, Šarūnui Vasiliauskui, D. Motiejūnui ir M. Kuzminskui LKL ir BBL už savo atstovaujamus klubus. Tuo pačiu jie būtų įtraukiami į „Žalgirio“ sudėtį dalyvauti Eurolygoje“, - aiškinama pranešime.

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas tik iš DELFI sužinojo apie Kauno politikų siūlymus ir nuo platesnių komentarų susilaikė.

„Kol kas nieko nenorėčiau komentuoti“, - ketvirtadienio rytą sakė P. Motiejūnas.

G.Budnikas: „Žalgiryje“ spręsti nėra kam

Buvęs „Žalgirio“ žaidėjas ir dabartinis Kauno miesto tarybos narys Gediminas Budnikas teigė, kad susiklosčius dabartinei situacijai Kauno klube, kai pasitraukė klubo vadovas Gediminas Navikauskas ir valdyba, reikia patarti jauniems klubo vadovams kaip spręsti susidariusią situaciją.

„Mes norime, kad „Žalgiryje“ žaistų jauni, Lietuvos sporto mokyklų paruošti krepšininkai. Ar tai yra blogai? Iš visos pagarbos DELFI pasakysiu – „Žalgiryje“ nėra kam spręsti – valdybos praktiškai nebėra, yra jaunas administruojantis direktorius, labai malonu, kad jis jaunas, ir yra du jauni nepatyrę treneriai. Viskas, „Žalgiris“ tuo ir baigiasi. Reikia spręsti visiems. Jeigu mes, kauniečiai, suteikėme nemažą paramą, tai galime patarti. Tie, kurie išmano krepšinį, gali patarti. Mes nesikišame – mes tik siūlome. Mes patariame, kad reikia įlieti jauno, šviežio kraujo“, - DELFI sakė pasiūlymo iniciatorius G. Budnikas.

Kauno miesto tarybos narys neabejojo, kad į pasiūlymą bus atsižvelgta.

„Aš manau, kad į pasiūlymus bus atsižvelgta. Aš jau anksčiau siūliau – vyresni žaidėjai turi būti aikštelėje arba jiems turi padėkota ir atsisveikinta. Vyresni žaidėjai turi žaisti arba jų neturi būti. Juk negalima 35 metų žmogų laikyti ant suoliuko. Jaunas žaidėjas 5 min. išleistas į aikštelę gali įgyti naudingos patirties“, - tikino G. Budnikas.

Pasak buvusio krepšininko, į kai kuriuos jo pasiūlymus jau buvo atsižvelgta ir „Žalgiryje“ nebeliko kelių vyresnio amžiaus krepšininkų.

„Mes esame dėkingi Kauno savivaldybei už paramą ir rūpestį. Malonu, kad politikai domisi komandos reikalais. Kai bus suburta nauja klubo valdyba šis pasiūlymas bus pateiktas svarstymui“, - DELFI sakė „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją