Vilniečiai, kuriems Senojo žemyno turnyre pirmą kartą vadovavo Rimas Kurtinaitis, taip pat su kaupu atsirevanšavo už prieš savaitę išvykoje patirtą nesėkmę 66:76. Abu klubai išsilygino pagal pergalių skaičių, tačiau tarpusavio pranašumą dėl pergalės didesniu santykiu dabar turi Vilniaus klubas.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Branko Milisavljevičius, pelnęs 24 taškus ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus. Chuckas Eidsonas prie pergalės prisidėjo 14 taškų, 10 atkovotų kamuolių, 5 perimtais kamuoliais, 4 rezultatyviais perdavimais ir net 4 blokais.

Milko Bjelica surinko 13, Steponas Babrauskas - 12, Marijonas Petravičius - 11 taškų.

Svečių ekipoje po 12 taškų įmetė Khalidas El-Aminas ir Simonas Serapinas. Lietuvis per beveik 27 minutes dar atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, po kartą suklydo ir prasižengė.

Rolandas Jarutis Mariupolio komandai per beveik 23 min. pelnė 4 taškus, atkovojo 1 kamuolį, po dusyk suklydo ir prasižengė.

Pirmąsias 10 minučių komandos žaidė tolygiai, tačiau antrajame kėlinyje aikštės šeimininkai subombardavo varžovų krepšį tolimais metimais ir ketvirtį laimėjo net 20 taškų skirtumu.

Po didžiosios pertaukos „Lietuvos rytas“ atsilaikė prieš visus varžovų spurtus ir išsaugojo reikalingą persvarą.

Kitose E grupės rungtynėse vėlų antradienio vakarą Vilerbano „Asvel“ (Prancūzija) namuose 69:81 pralaimėjo Las Palmaso „Gran Canaria Kalise“ (Ispanija) ekipai, kuri atsirevanšavo už nesėkmę 78:80 pirmame mače. Tokiu būdu visos 4 E grupės ekipos dabar turi po dvi pergales.

Tai buvo paskutinis vilniečių mačas Europos taurės turnyre šiemet. Penktojo turo rungtynes „Lietuvos rytas“ žais jau kitąmet, kai sausio 6 dieną išvykoje susitiks su „Asvel“. Pirmąjį mačą Vilniuje Lietuvos klubas laimėjo užtikrintai – 95:74.

Iš grupės į kitą varžybų etapą pateks dvi geriausios komandos.

Rungtynės

Pirmuosius taškus pelnė pirmojo mačo rezultatyviausias žaidėjas Kh. El-Aminas, bet čia pat M. Petravičius atrakė dvitaškiu su pražanga (3:2). Abiejų komandų žaidėjai daug klydo ir spėriai rinkosi pražangas, bet ketvirčio pradžioje „Lietuvos rytą“ optimistiškai į priekį vedė 4 B. Milisavljevičiaus taškai (7:4).

Vis dėlto įpusėjus ketvirčiui svečiai sėkmingiau išnaudojo varžovų klaidas ir netaiklius metimus. „Azovmaš“ spurtavo 10:2 ir įgijo pranašumą (14:9). Netrukus įsimėtė K. El-Aminas ir Ukrainos ekipos persvara ėmė augti (17:11).

Iniciatyvos ėmėsi S. Babrauskas ir C. Eidsonas. Įsimėtę krepšininkai įspūdinga taškų seriją išlygino rezultatą, o baigiantis ketvirčiui sugrąžino Vilniaus komandai pranašumą (22:19).

Antrasis ketvirtis prasidėjo taikliu tolimu B. Milisavljevičiaus šūviu (25:19). Po petraukėlės tritaškiu atsakė Dijonas Thompsonas, bet dar du tikslus tolimi B. Milisavljevičiaus ir Mindaugo Lukauskio metimai truktelėjo „Lietuvos rytą“ pirmyn (31:22).

Vilniečių tritaškių kruša ir toliau daužė varžovus, o spurtas tęsėsi, kol sužaidus 7 min. 30 sek., po tolimų S. Babrausko ir M. Bjelicos metimų, persvara tapo triuškinanti (44:24).

Per paskutines minutes aikštės šeimininkai kontroliavo žaidimo tempą, o kėlinio pabaigoje B. Milisavljevičius dar kartą „nubaudė“ varžovus iš toli (51:28).

Trečiojo ketvirčio pradžioje B. Milisavljevičius vėl pataikė tritaškį metimą, M. Petravičius pridėjo du taškus, o „Lietuvos ryto“ persvara tapo rekordinė (56:30). Tačiau varžovai greitai perprato vilniečių naudotą „2 prieš 2“ derinį ir sėkmingai gindamiesi laimėjo atkarpą 9:0 (39:56).

Po minutės pertraukėlės aikštės šeimininkai atkuto ir nebeleido Mariupolio ekipai mažinti skirtumo, o po kelių minučių S. Babrauskas dvitaškiu vėl padidino atotrūkį (62:41). Ketvirčiui baigiantis tikslus M. Bjelicos metimas užfiksavo 22 taškų Vilniaus komandos pranašumą (69:47).

Per paskutines minutes „Azovmaš“ dar bandė spardytis - laimėdami atkarpą 7:0 priartėjo iki 17 taškų (54:71). Tačiau tai buvo mažiausias skirtumas, kurį svečiai sugebėjo pasiekti. B. Milisavljevčiaus, C. Eidsono ir M. Lukauskio metimai varžovams neleido labiau priartėti, o rungtynių pabaigoje jų entuziazmas galutinai išseko ir „Lietuvos rytas“ šventė įtikinančią pergalę 83:64.

Komentarai

R. Girskis: „Man irgi trūksta laiko pasiruošti rungtynėms, treniruoju juos tik mėnesį. Ngalima užmiršti komandinio krepšinio. Neatkovojom kamuolių ir nesusitvarkėm su varžovų tritaškiais. Tada „Lietuvos rytas“ pasijuto tvirčiau ir labiau norėjo laimėti.

Pergalę lėmė kietesnis ir agresyvesnis vilniečių žaidimas. Maniškiai viską darė po vieną. Abu lietuviai pasirode vidutiniškai, nesužaidė taip, kaip gali.

Džiaugiuosi, kad esu gyvas ir sveikas bei galiu dirbti mylimą darbą.“

R. Kurtinaitis: „Esu patenkintas rezultatu. Ne tiek puolimu, kiek gynyba. Beveik neutralizavom K. El-Aminą. Džiaugiuosi vyrų darbu. Varžovus nuolat spaudėme ir išnaudojome daug jėgų.

Mūsų potencialas - didelis. Vyrai „skaito“ žaidimą, neperskuba su metimais. Individualiai išskirčiaiu C. Eidsono juodą darbą, ypač gynyboje, todėl jis puolimui neturėjo sveikatos. Chuckas - NBA lygio žaidėjas.

Neblogai atrodė Stepas (Babrauskas - DELFI) ir (Mindaugas - DELFI) Lukauskis. Propaguoju komandinį žaidimą ir asmeninė statistika man nesvarbi. Svarbu, kad sumažinom klaidų skaičių, gerai kovojom dėl kamuolių. Įvykdėme savo uždavinius. Siekiu, kad komanda žaistų taip, kaip aš noriu. Yra dar trūkumų, juos ištaisysim per treniruotes.

Norčciau komandoje išvysti buvusį auklėtinį Oliverį Stevičių, bet jis yra brangus ir neatitinka klubo žaidėjų lietuvinimo politikos. Taip pat mums reikėtų dar vieno įžaidėjo.“

Statistika

„Lietuvos rytas“: Branko Milisavljevičius 24 taškai (4/6 trit., 6/7 dvit.; 6 rez. perd., 5 kld.), C. Eidsonas 14 (0/3 trit., 5/8 dvit., 4/6 baudų; 10 atk. kam., 5 per. kam., 4 rez. perd., 4 blk.), M. Bjelica 13 (3/3 trit., 2/3 dvit.), S. Babrauskas 12, M. Petravičius 11 (7 atk. kam.), M. Lukauskis 7 (5 kld.), D. Zavackas 2 (12 atk. kam.).

J. Sinica (2 min. 41 sek.) ir M. Gecevičius (2 min. 46 sek.) taškų nepelnė, o A. Jomantas, M. Prekevičius ir M. Anisimovas nežaidė.

„Azovmaš“: S. Serapinas (0/3 trit., 4/5 dvit., 4/5 baudų) ir K. El-Aminas (1/3 trit., 3/6 dvit., 3/4 baudų) po 12, M. Salyersas 10, D. Thompsonas (7 atk. kam.) ir T. Van den Spiegelis po 8, U. Nsonwu 6, R. Jarutis 4 (0/1 trit., 2/2 dvit.), O. Skutyelnikas ir S. Liščiukas po 2.

Dvitaškiai: „Lietuvos rytas“ 21/37 (57 proc.) - „Azovmaš“ 22/42 (52 proc.)

Tritaškiai: „Lietuvos rytas“ 10/22 (45 proc.) - „Azovmaš“ 3/14 (21 proc.)

Baudų metimai: „Lietuvos rytas“ 11/15 (73 proc.) - „Azovmaš“ 11/18 (61 proc.)

Atkovoti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 35 - „Azovmaš“ 28

Rezultatyvūs perdavimai: „Lietuvos rytas“ 14 - „Azovmaš“ 7

Perimti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 7 - „Azovmaš“ 3

Klaidos: „Lietuvos rytas“ 14 - „Azovmaš“ 16

Blokai: „Lietuvos rytas“ 4 - „Azovmaš“ 5.

„Asvel“ - „Gran Canaria“ 69:81 (19:15, 17:20, 19:24, 14:22)

„Asvel“: A. Sy 21 (7 atk. kam.), B. Dewaras 13 (6 atk. kam.), A. Traore 11 (7 atk. kam.).

„Gran Canaria“: M. Norrisas 19 (6 atk. kam.), C. Englishas 12, M. Sandersas 11, J. Freelanderis 10 (7 atk. kam.).

E grupės turnyro lentelė: (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis)

1. Gran Canaria    2  2  +19
2. Lietuvos Rytas  2  2  +18
3. Azovmaš         2  2   -8 
4. Asvel           2  2  -29  

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją