Maskvos „Dinamo“, kurioje rungtyniauja Robertas Javtokas ir Darjušas Lavrinovičius, vadybininkas Genadijus Drozdovas atvirai pripažino, kad atlyginimai vėluoja, tačiau tvirtino tvirtai tikįs, kad pagrindiniai rėmėjai - statybinė firma „Chorus“ bei bankas „Moskva“ - įvykdys savo įsipareigojimus.

Maskvos srities „Chimki“ vadovas Viktoras Byčkovas teigė esąs labai susirūpinęs dėl problemų, užgriuvusių klubo pagrindinį rėmėją kompaniją „Maštab“. V. Byčkovas tikisi, kad nuo žlugimo išgelbės ir Maskvos srities administracija.

Kito Maskvos srities klubo „Triumf“ treneris ir vadybininkas Sergejus Jeriominas teigė, kad situacija krepšinyje primena paskutinį praėjusio amžiaus dešimtmetą, kai šalies flagmanas CSKA net po pusmetį nemokėdavo algų. Tačiau spaudai S. Jeriominas sakė, kad tada situacija buvo lengvesnė, nes komandos pagrindą sudarė rusai, kurie žinojo, jog anksčiau ar vėliau klubas skolas padengs.

Rusų spaudos duomenimis, „Triumf“ iš visos grandų ketveriukės yra labiausiai priklausomas nuo valdžios malonės.

Būtent šalies valdžia buvusio gynybos ministro ir Maskvos CSKA fano Sergejaus Ivanovo asmenyje greitai surado naujus rėmėjus bankrutavusiai CSKA moterų komandai. Pasinaudojęs savo įtaka S. Ivanovas greitai „įkalbėjo“ klubą paremti buvusius stambius energetikos milžinės „Gazprom“ veikėjus.

Atlyginimų mokėjimo problemų turi ir vyrų CSKA klubas, kuriam atstovauja Ramūnas Šiškauskas. Klubo direktorius Andrejus Vatutinas laikraščiui „Maskovskyj komsomolec“ pripažino, kad klubas turi problemų dėl mokėjimų grafikų, tačiau tai dar nėra kritiška. Klubą remianti metalurgijos įmonė „Norilsk Nikel“ sumažino paramą visoms savo remiamoms sporto komandoms, tarp jų ir CSKA krepšinio bei ledo ritulio ekipoms, futbolo klubui „Moskva“.

Dienraščio duomenimis, CSKA krepšinio komandos biudžetas yra 55, „Dinamo“ - 35 milijonai dolerių. Įdomu, kad CSKA futbolo klubo biudžetas nedaug didesnis, o „Dinamo“ futbolo ekipos sąmata - 41 mln. dolerių.

Dienraščiui „Komersant“ A. Vatutinas pripažino, kad atlyginimai kartą jau vėlavo net 25 dienas, iki šiol klubas skolingas žaidėjų agentams. Per įvykusį komandos susirinkimą A. Vatutinas žaidėjams sakė, kad yra problemų dėl finansavimo ir algų mokėjimo grafikas buvo pakeistas (pastumtas). Jo teigimu, dabar žaidėjams CSKA neskolingas.