„Man, Simonui ir Rolandui bus labai smagu žaisti namuose. Pirmosios tarpusavio rungtynės buvo labai įtemptos, todėl atsakomasis susitikimas bus toks pats,- neabejojo R. Girskis. - Norėtųsi, kad antradienį būtų gražus krepšinis, nes atmosfera „Siemens arenoje“ man labai patinka. Aš pasiilgau tėvynės, Vilniaus arenos, lietuvių aistruolių.”

Permainos „Lietuvos ryto” trenerių štabe R. Girskio ir jo treniruojamos komandos negąsdina.

„Mes nieko nebijome. Ko man bijoti? Jei bijai vilko, neik į mišką. Trenerio pasikeitimas visada atneša ką nors nauja. Rimo Kurtinaičio atėjimas, be abejo, atneš naujovių. Mes ramiai laukiame šių rungtynių su „Lietuvos rytu“, - kalbėjo R. Girskis.

Tai, kad turnyre reikia žaisti dvejas rungtynes su „Lietuvos rytu“ iš eilės „Azovmaš“ treneriui nekelia jokių problemų. Jis labiau nerimauja dėl mačo su vilniečiais išvakarėse traumas patyrusių dviejų savo ekipos krepšininkų - Sergejaus Liščiuko ir Marco Salyerso - būklės.

„S. Liščiukui jau viskas tvarkoje, o dėl M. Salyerso - dar yra klaustukas. Mes išvykoje Nikolajeve gražiu stiliumi nugalėjome (102:64 – DELFI) vietos MBK klubą, bet patyrėme nuostolių. S. Liščiukas ir M. Salyersas - traumuoti, bet, atrodo, kad abu galės žaisti“, - svarstė „Azovmaš“ strategas.

R. Girskis nė akimirkai nesuabejojo, kas yra antradienio dvikovos favoritas.

„Favoritas visada yra aikštės šeimininkas, šįkart - „Lietuvos rytas“, bet mes padarysime viską, kad favoritams namuose būtų labai sunku“, - žadėjo R. Girskis. - Pergalę lems komandiniai veiksmai ir lyderių individualus meistriškumas. Pirmose rungtynėse "iššovė" mūsiškis Khalidas El-Aminas, o antradienį tikimės, kad mūsų aukštaūgiai sužais geriau".

R. Jarutis: laimėti prieš „Lietuvos rytą“ Vilniuje - labai sunku

„Azovmaš“ beveik prieš savaitę sustiprino dar vienas Lietuvos krepšinio atstovas, įžaidėjas Rolandas Jarutis, kuris per kelias rungtynes naujojoje ekipoje jau įrodė galįs būti naudingas.

„Antradienio susitikimas yra toks pat svarbus, kaip ir pirmasis prieš savaitę Mariupolyje. „Azovmaš“ atvažiavo iškovoti pergalės, nes ji suteiktų mums galimybę prasibrauti į kitą etapą. Tam reikia laimėti trejas rungtynes namuose ir vienerias išvykoje. Žinant, kaip „Lietuvos rytas“ žaidžia savo „Siemens arenoje“, aš galvoju, kad bus labai sudėtinga“, - pabrėžė R. Jarutis.

R. Jaručio manymu, antradienio dvikovos favoritas yra „Lietuvos rytas“.

„Nes jie žaidžia namie prie fantastiškos publikos. Tai yra šeštasis, septintasis ir aštuntasis papildomi vilniečių žaidėjai aikštelėje.“

Tai, kad R. Jaručiui pavyko sėkmingai įsitraukti į „Azovmaš“ klubo žaidimą, jis laiko ne savo, o trenerio R. Girskio nuopelnu.

„Nesakyčiau, kad tas mano žaidimas jau toks ir sėkmingas. Tai greičiau ne mano, o trenerio didesnis nuopelnas. Viskas yra jo sustatyta, suplanuota prieš rungtynes, o aš žinau, ką turiu daryti. Stengiuosi gerai atlikti treneri o nurodymus ir viskas.“

Buvęs „Lietuvos ryto“ krepšininkas galvoja, kad nugalėtoją lems smulkūs krepšinio elementai.

„Rungtynėse, kuriose susitinka dvi komandos, kovojančios dėl išėjimo į kitą etapą, pergalę lemia ne tik esminiai dalykai - geras pataikymas ar atkovoti kamuoliai, bet ir smulkūs dalykai bei didesnis noras laimėti. T.y., kas dažniau kris dėl beviltiško kamuolio, ar kas greičiau įveiks jaudulį“, - vardino Mariupolio klubo krepšininkas iš Lietuvos.

Jis pripažino, kad kovoti su lietuviais, yra sudėtingiau.

„Be abejo, bus keista žaisti prieš buvusią savo komandą, nes „Lietuvos ryte“ praleidau du su puse sezono. Žaisime Vilniuje, mieste, kur gyvenu ir kurį be proto myliu. Aišku man bus sunku, bet žaidimas yra žaidimas. Krepšinis mano darbas, o jausmai yra jausmai. Aikštelėje jie bus „padėti į šoną“. Jausmus aš galiu rodyti, kai mane pasitinka mano sesuo, o rungtynės yra kas kita“, - kalbėjo R. Jarutis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją