Studentų krepšinio fiesta prasidėjo estafetėmis, kuriose jėgas galėjo išmėginti krepšininkai, nepatekę i pagrindines varžybas.

Šventė prasidėjo komandine estafete, kurioje per vieną minutę vienam universitetui atstovaujantys vaikinas ir mergina turėjo pelnyti kuo daugiau taškų. Mergina metė nuo baudų metimo linijos, vaikinas – nuo tritaškio linijos. Krepšininkei už taiklų baudos metimą buvo skaičiuojamas vienas taškas, už taiklų tritaškį – du taškai.

Į finalą surinkę atitinkamai 15, 13 ir po 12 taškų pateko Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA), Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), Vilniaus pedagoginis universitetas (VPU) ir Šiaulių universitetas (ŠU). Ir finale, surinkusi 16 taškų, pirma buvo LKKA komanda, kurią sudarė Ramūnas Barys ir Agnė Žiegytė. Antroje vietoje liko VDU ekipa – Eglė Bacevičiūtė ir Mantas Pukinskas. Trečiąją vietą užėmė ŠU komanda – Aistė Tamutytė ir Aivaras Kvedaravičius.

Merginų estafetėje trys krepšininkės per 60 sekundžių turėjo pakaitomis į abu krepšius kuo daugiau kartų pataikyti iš po krepšio, nuo baudų metimo linijos ir nuo tritaškio linijos. Greičiausiai su šia užduotimi susidorojo ir į finalą pateko VPU, Vilniaus universiteto (VU) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) merginų trijulės. Pirmąją vietą finale iškovojo KTU ekipa, kurią sudarė Šarūnė Džiugelytė, Giedrė Pekarskytė ir Rūta Dapkūnaitė, kurios aplenkė VPU trijulę – Modestą Ulkytę, Jūratę Januškaitę ir Adelę Augonytę. Trečioje vietoje liko VU ekipa.

Tokioje pat vaikinų estafetėje geriausius laikus pademonstravo ir į finalą pateko Šiaulių universitetas (ŠU), KTU-2, VDU ir Vilniaus kolegija (VK). Konkurse laimėjo KTU - 2 ekipa, kurią sudarė Linas Lukoševičius, Marius Arlauskas ir Ignas Kaminskas. Antrąją vietą užėmė VK komanda – Linas Kivyta, Deividas Jaraševičius ir Martynas Kairavičius. Trečiąją vietą iškovojo ŠU vyrai – Gediminas Jakštas, Donatas Grikštas ir Agnius Gurklys.

Merginų tritaškių metimų atrankoje geriausiai pasirodė ir į finalą pateko LKKA krepšininkė Julija Šarkauskaitė, kuri pelnė 17 taškų, ir ŠU snaiperė Lina Aglinskaitė, pelniusi 11 taškų konkurso atrankoje. L. Aglinskaitė į finalą pateko jau trečius metus iš eilės, o prieš tai vykusiuose dviejuose finaluose ji šventė pergalę.

Finale L. Aglinskaitė vėl surinko 11 taškų, kurių nepakako aplenkti J. Šarkauskaitės. J. Šarkauskaitė pelnė 12 taškų ir tapo tritaškių metimų konkurso nugalėtoja.

Vaikinų tolimų metimų konkurse dalyvavo 16 krepšininkų, o finalą pateko pirmas metęs ir 19 taškų surinkęs Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkas Šarūnas Kulevičius ir Lietuvos veterinarijos akademijos (LVA) krepšininkas Marius Petrauskas, kuris kartu su KTU krepšininku Pauliumi Gasiūnu surinko po 17 taškų, tačiau po persirungimo į finalą pateko M. Petrauskas.

Per “Jūreivių” – “Piratų” rungtynių pertrauką, po pirmojo ketvirčio, įvykusį finalą pirmasis pradėjo LVA krepšininkas M.P etrauskas, kuris surinko 18 taškų ir aplenkė finale 12 taškų pelniusį MRU snaiperį Š. Kulevičių.

“Oro karaliaus” konkurso atrankoje 11 krepšininkų iš pradžių kovojo dėl trijų vietų finale. Į jį pateko MRU krepšininkas Deividas Zoruba, pernykštis “oro karalius” LKKA atstovas Raimundas Danys ir Vilniaus kolegijos krepšininkas Martynas Kairavičius. Finale krepšininkų dėjimus vertino žiūrovai, kurie po trijų bandymų ovacijomis turėjo išreikšti savo nuomonę apie krepšininko dėjimus.

Daugiausiai triukšmo sugebėjo sukelti praėjusių metų “Oro karalius” LKKA krepšininkas R. Danys. Didžiausią žiūrovų ovacijų pliūpsnį nugalėtojas sukėlė įdėjęs krepšį per ant kėdės sėdintį krepšininką.

Prieš pagrindines dienos rungtynes lygos prezidentas Rimantas Cibauskas pristatė pagrindinę šių metų lygos naujovę. “Lygos krepšininkai jau pasiekė, ko gero, viską, ko mes galėtume tikėtis. VDU krepšininkai tris kartus tapo Europos čempionais, o Lietuvos studentų rinktinė iškovojo pasaulio čempionų titulą. Tad pats laikas atsigręžti ir į sportininkų sugebėjimus auditorijose. Noriu pažymėti, jog lyga įsteigia stipendijas vaikinui ir merginai, kurių mokslo rezultatai po mokslo metų bus geriausi tarp visų lygos krepšininkų. Mes esame pasiryžę krepšininkus skatinti siekti ne tik geriausių rezultatų aikštelėse, bet ir auditorijose” – šventės metu kalbėjo R. Cibauskas.

Pagrindiniu šventės akcentu tapo stilizuotos “Jūreivių” ir “Piratų” komandų rungtynės, kurias sudarė ir vaikinai, ir merginos. “Jūreivių” komanda, kurią treniravo Mindaugas Mockus iš Klaipėdos universiteto (KU) ir Rasa Kreivytė (LKKA), stengėsi įveikti “Piratų” ekipą, prie kurios vairo stovėjo Vytautas Poteliūnas (MRU) ir Ramūnė Venskūnienė (VPU).

Pergalę po atkaklios kovos rezultatu 87:82 (15:20, 27:14, 25:26, 20:22) pergalę šventė “Piratai”. Naudingiausiais rungtynių krepšininkais pripažinti “piratai” VPU studentai J. Jurgo ir M. Navickaitė.

“Jūreiviai”:D. Gailius 12, I. Raugaitė 10, G. Milašiūtė 9.

“Piratai”: J. Jurgo 9, L. Šleževičiūtė 8, E. Stanionis ir A. Fiodorovas po 7.