FIBA pareigūnas pažymi, jog Lietuva Senojo žemyno pirmenybėms rengiasi atsakingai ir profesionaliai, o nuolatinis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF), čempionato organizacinio komiteto ir FIBA Europe bendravimas leidžia Europos krepšinio vadovams susidaryti aiškų vaizdą ir planuoti ateities veiksmus.

FIBA Europe taip pat džiaugiasi, kad neseniai buvo atidaryta dar viena - Panevėžio - universali arena, reikalinga krepšinio čempionatui surengti. Naująją krepšinio areną FIBA vadovai ketina apžiūrėti kito vizito Lietuvoje metu.

Tačiau FIBA Europe išreiškė susirūpinimą dėl arenų Kaune ir Klaipėdoje. Pagal įsipareigojimus Lietuva 2011 metų krepšinio čempionatui surengti turi turėti šešias arenas. Šiuo metu reikalavimus atitinkančios arenos yra Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Alytuje krepšinio salės rekonstrukcija pradedama, arenos statybos darbai pagaliau prasidėjo ir Kaune. Tad didžiausią susirūpinimą Europos krepšinio vadovams kelia uostamiesčio arenos likimas.

"Turėdami galvoje didžiulį darbą, kuris jau nuveiktas rengiantis 2011 metų Europos krepšinio čempionatui, prašome jūsų informuoti apie veiksmus, kurių bus imamasi sprendžiant problemas Klaipėdoje",- rašoma N. Zanolino laiške.

FIBA Europe taip pat pasveikino su Lietuvos krepšininkų šių metų laimėjimais Europos ir pasaulio arenose.

"Lietuviai dar kartą įrodė, kad tarptautinėje krepšinio arenoje jie yra vieni lyderių. Be to, Lietuva - vienas geriausių pavyzdžių, kaip reikia plėtoti krepšinį nacionaliniame lygmenyje",- rašoma FIBA Europe generalinio sekretoriaus laiške.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją