„Tai vienas pajėgiausių pasaulio moterų klubų, žvaigždžių rinktinė, - DELFI svarbaus mačo išvakarėse teigė TEO vadovas Arvydas Tamašauskas. – Jame žaidžia 2008 m. Pekino olimpiados čempionės JAV rinktinės trys starto penketo žaidėjos Sue Bird, Diana Taurasi ir Sylvia Fowles, geriausia visų laikų Australijos rinktinės vidurio puolėja, pasaulio čempionė ir olimpinė vicečempionė Lauren Jackson (196 cm), kuri ką tik išsigydė traumą, trys Rusijos olimpietės ir bronzos medalių savininkės Tajana Ščiogoleva, Irina Osipova ir Marina Karpunina bei pajėgi turkė, gera „metikė“ Saziye Karsli“.

Vienas pastarųjų dviejų sezonų Eurolygos čempionių „Spartak“ ekipos savininkų yra iš Lietuvos kilęs verslininkas, 1996-1999 m. Kauno „Žalgirio“ rėmėju buvęs Šabtajus von Kalmanovičius, o komandą treniruoja vengras Laszlo Ratgeberis.

TEO rungtynėms rengiasi planingai. Su komanda jau visa jėga dvi dienas treniruojasi ir padėti mače su Rusijos atstovėmis turėtų traumą išsigydžiusi vidurio puolėja Gintarė Petronytė.

„Visos merginos sveikos. Jos gana sėkmingai prisitaikė prie Vilniaus didžiosios „Siemens arenos“ erdvių ir salėje jaučiasi gerai. Geresnis savitarpio supratimas atsiranda tarp komandos senbuvių ir naujokės, amerikiečių žaidėjos 23-ejų metų 183 cm ūgio Noelles Monique Quinn, kuri jau gerai žaidė ir Turkijoje. Treneriai Rūtenis Paulauskas ir Valdas Gecevičius ja patenkinti ir per rungtynes, ir per pratybas“, - DELFI kalbėjo Vilniaus komandos prezidentas.

Paklaustas apie galimą trečiadienio dvikovos baigtį, TEO vadovas A. Tamašauskas iš anksto prognozuoti nenorėjo.

„Jei pavyks išvengti „namų sienų“ jaudulio rungtyniaujant su tokio aukšto lygio priešininkėmis, kurioms Eurolygoje vėl iškelta užduotis nugalėti, - vienareikšmiškai pažadame, kad spartakietėms Vilniuje lengvo pasivaikščiojimo tikrai nebus. Mūsų lyderės lietuvės ir legionierės yra žaidusios su įvairaus rango oponentėmis ir nieko nebijo, todėl kausimės iš visų jėgų“, - DELFI teigė A. Tamašauskas.

Moterų Eurolygos turnyras. Trečiadienis, spalio 22 d., Vilnius, „Siemens arena“, 18:45 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją