Moterų ir vyrų komandos varžosi Mažosios ir Didžiosios taurės turnyruose, o nugalėtojas paaiškės po finalo ketverto etapo. Vyrų ekipų lemiamas rungtynes pretenduoja surengti Mažeikiai (Mažoji taurė) ir Panevėžys arba Šiauliai (Didžioji).

„Naujai Panevėžio arenai tai būtų generalinė repeticija prieš 2011 metų Europos čempionatą, nes Šiauliai jau laikė egzaminą praėjusiais metais“, - trečiadienį spaudos konferencijoje sakė LKF prezidentas Vladas Garastas.

LKF taurės turnyro iki 10 rungtynių tiesiogiai bus transliuojamos per TV, o jas komentuos Nerijus Kesminas, Donatas Grybauskas ar Edgaras Maslauskas.

„Anksčiau Europoje taurės turnyro nerengė tik 7 valstybės, tarp jų ir krepšinio šalimi vadinama Lietuva, - kalbėjo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Vien Didžiosios taurės turnyre šį sezoną bus sužaistos 48 dvikovos. Taurės varžybose galioja tie patys legionieriams taikomi limitai, kaip ir Lietuvos krepšinio lygos čempionate, o žaidėjas gali atstovauti tik vienai komandai“.

Moterys

Mažoji taurė: 2008 m. rugsėjo 28 - gruodžio 14 d. Finalo ketvertas gruodžio 13-14 d.

Didžioji taurė: 2009 m. sausio 3-30 d. Finalo ketvertas sausio 30-31 d.

Vyrai

Mažoji taurė: 2008 m. rugsėjo 1 - spalio 3 d. Finalo ketvertas gruodžio 27-28 d., Mažeikiai.

Didžioji taurė: 2009 m. rugsėjo 28 – spalio 25 d. Finalo ketvertas sausio 19-25 d.(?), Panevėžys/Šiauliai (?).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją