Iki NBA reguliariojo sezono pradžios likus dar daugiau nei mėnesiui nusprendėme apžvelgti, kokie vardai ir pavardės dažniausiai pasitaiko tarp lygoje rungtyniaujančių krepšininkų.

Populiariausios pavardės

Pati pavardės prigimtis lemia tai, jog krepšininkų pavardžių įvairovė NBA lygoje yra gerokai didesnė nei vardų, tačiau ir čia galima išskirti labiausiai paplitusius variantus – net 18 vienodų pavardžių turi bent trys krepšininkai.

Pavyzdžiui, šiuo metu lygos komandų sudėtyse registruoti trys Westai, Wallace‘ai bei Hillai, tuo tarpu iš viso po 3 vienodas pavardes turi 10 krepšininkų. Keturių žaidėjų pasuose įrašyta Daviso pavardė, o Johnsono, Smitho, Thomaso bei Wrighto pavardės užrašytos ant 5 krepšininkų marškinėlių.

Į aktyvių NBA krepšininkų sąrašus taip pat patenka po 7 Jonesus ir Brownus, o absoliučiai populiariausią – Williamso – pavardę turi net 10 NBA lygos atletų. Įdomu tai, jog neseniai su Los Andželo „Clippers“ ekipa kontraktą sudaręs Jasonas Williamsas gali pasigirti ir populiariausiu NBA vardu, ir pavarde.

Dažniausiai pasitaikančios pirmosios raidės

Kartu su labiausiai paplitusiais NBA krepšininkų vardais ir pavardėmis apžvelgiame ir dažniausiai bei rečiausiai pasitaikančias pirmąsias žaidėjų vardų ir pavardžių raides.

Net 61 krepšininko pirmoji vardo raidė yra „J“, o „D“ bei „M“ raidėmis prasideda 100 atletų vardai. Tuo tarpu tik vieno krepšininko – Majamio „Heat“ puolėjo Udenio Haslemo – pirmoji vardo raidė yra „U“.

Kaip buvo minėta anksčiau, NBA krepšininkų pavardžių koncentracija yra gerokai mažesnė nei vardų, todėl dažniausiai pasitaikančia pirmąja raide – B – prasideda tik 50 krepšininkų pavardės, o antroje vietoje likusi „M“ raidė gali pasigirti 42 atstovų būriu. Rečiausia pirmoji pavardės raidė – Q – įrašyta tik vienintelio krepšininko – Chriso Quinno – pase.

Populiariausi vardai

Atsižvelgiant į tai, jog didelę dalį NBA žaidėjų sudaro juodaodžiai krepšininkai, nenuostabu, jog tarp dažniausiai lygoje pasitaikančių galime rasti ir tokius vardus kaip Malikas ar Darrelas, kuriuos, beje, turi po tris krepšininkus. Dar 12 vardų, pavyzdžiui, Davidas, Nickas ar Tony, taip pat įrašyti 3 lygos atletų pasuose.

Septyni vardai pasikartoja keturių krepšininkų asmens dokumentuose, o štai Joshais ir Kevinais vadiname net po 5 NBA žaidėjus. Dar populiaresni vardai tarp stipriausios pasaulio krepšinio lygos krepšininkų yra Anthony, Michaelas bei Mike‘as – tokius vardus turi po 7 sportininkus.

Tarp daugiau nei 450 NBA krepšininkų du vardai – Chrisas ir Jasonas – pasikartoja net po 10 kartų ir yra neabejotinai populiariausi lygoje.

Žinoma, nereikia užmiršti, jog krepšininkų vardų bei pavardžių pasiskirstymas yra daugiausiai priklausomas nuo atsitiktinių veiksnių ir nepadeda analizuoti jų žaidimo, tačiau net ir tokia netradicinė informacija puikiai praplečia krepšinio mėgėjo akiratį.

Labiausiai paplitusios pavardės:

Allen    po 3 kartus
Collins     "
Hill        "
Jackson     "
James       "               
Miller      "
Parker      "
Richardson  "
Walace      "
West        "  

Davis   4 kartai 

Johnson po 5 kartus
Smith      "
Thomas     "
Wright     " 

Brown   po 7 kartus 
Jones      " 

Williams  10 kartų 

Labiausiai paplitę vardai:

Bobby  po 3 kartus
Brandon   "
Carlos    "
Darrel    "
David     "
Eric      "
James     "
Malik     "
Nick      "
Paul      "
Richard   "
Sean      "
Stephen   "
Tony      "  

 
Al    po  4 kartus
Andre     "
Joe       "
Marcus    "
Matt      "
Ryan      "
Steve     "  

Josh   po 5 kartus
Kevin     "  

Anthony po 7 kartus
Michael    "
Mike       "  

Chris  po 10 kartų
Jason      "