Po šešių dienų viešnagės K. Kemzūra atsakė į „BasketNews.lt“ klaisimus.

– Kaip vyksta pasiruošimas artėjančiam sezonui?

– Tai yra pirmoji mūsų stovykla todėl daugiau dėmesio skiriame fiziniam pasirengimui. Žinoma, mes treniruojamės ir salėje, tačiau rytines pratybas rengiame lauke, gryname ore. Šios stovyklos pagrindinis akcentas ir yra fizinis pasiruošimas.

– Jūs, kaip ir daugelis Rusijos komandų, sezonui ruošiatės Klaipėdoje. Kodėl?

– Uostamiestyje mus labai gerai priima, suteikia geras sąlygas. Todėl jau tradiciškai beveik kiekvienais metais „Chimki“ komanda sezonui ruoštis pradeda būtent Klaipėdoje.

– Kelių krepšininkų dar trūksta?

– Stovykloje Klaipėdoje mes sezonui ruošiamės be keturių krepšininkų – M. Palacio, V. Fridzono, C. Delfino bei J. Garbajosos. Jie prisijungti prie komandos turėtų Maskvoje. Visai komandai grįžus į Maskvą, vyksime į turnyrą Slovėnijoje.

– Šiemet „Chimki“ komandoje išties daug garsių krepšininkų. Ar neiškyla kažkokių papildomų sunkumų dirbant su tokiomis garsenybėmis?

– Kol kas nėra. Jie ne tik žvaigždės ir geri krepšininkai, bet tuo pačiu ir profesionalai. Visi jie supranta, ką jiems reikia daryti. Su tokiais žaidėjais, man atrodo, yra dirbti kaip tik lengviau. Žinoma, dar nei su C. Delfino, nei su J. Garbajosa dirbti man neteko, kadangi jie prisijungs Rusijoje, tačiau kiek teko girdėti, jie yra profesionalai, žinantys darbo etiką. Su aukštesnio lygio krepšininkais dirbti yra lengviau, nes jie viską supranta iš pusę žodžio.