Pirmajame mače lietuvaičiai tik po atkaklios kovos palaužė Ukrainos rinktinę, pranašumą įgydami tik paskutinėmis minutėmis. Šįkart viskas buvo kur kas paprasčiau.

„Padarėme išvadas ir rimtai ruošėmės prieš šias rungtynes. Negaliu sakyti, kad nerimtai ruošėmės vakarykštėms, bet yra toks silpno varžovo sindromas. Mums negerai, kad teko pirmas rungtynes žaisti su silpnesne komanda“, – po dvikovos „BasketNews.lt“ sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Samulėnas.

Jau pirmajame kėlinyje po taiklių metimų mūsiškiai įgijo 8 taškų persvarą (15:7), o antrajame ketvirtyje po greitos Martyno Gecevičiaus atakos rezultatas tapo 30:19. Nors kroatai prieš ilgąją pertrauką sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 10 taškų, viskas aišku tapo per trečią ketvirtį.

Gecevičius ir Adas Juškevičius pataikė po du tritaškius, tas pats Juškevičius paskutinę kėlinio sekundę įmetė nuo lentos ir lietuvių pranašumas pasiekė 68:43. Paskutinis kėlinys tetapo formalumu.

„Vakar buvo baisu, kai pradėjo pataikyti ukrainiečiai taip tritaškius. Šiandien tokio žaidėjo varžovų komandoje neatsirado, bet šiaip, geriau apsigynėme kaip komanda“, – apie praleistus 69 taškus kalbėjo Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas.

Jis, kaip ir Vaidas Čepukaitis, kol kas negali žaisti visa jėga. Per turnyrą Liuksemburge V. Čepukaitis susižeidė čiurną, o Š. Vasiliauskas - riešą.

„V. Čepukaičio koja mus nelabai džiugina, vyras žaidžia su skausmais. Darome procedūras, gydome. Smulkios traumos, bet mes jas turime apgydyti“, – susirūpinęs buvo R. Samulėnas.

Lietuva: Martynas Gecevičius 18 (6/7 dvitaškių, 2/4 tritaškių), Adas Juškevičius 17 (2/3 tritaškių), Lukas Brazdauskis 13 (4/5 dvitaškių, 3 per. kam.), Rokas Ūzas 8 (6 atk. kam.), Evaldas Žabas, Pranas Skurdauskas ir Vaidas Čepukaitis po 6, Šarūnas Vasiliauskas 5 (4 rez. perd.), Marius Valukonis 4, Žygimantas Janavičius 0 (6 rez. perd.).

Kroatija: Teo Petani 13, Miro Bilanas 12.