Vyrų (45 m.) amžiaus grupėje „BBG Perlas“ ketvirtfinalio dvikovoje susitiko su pajėgia Estijos rinktine, kurios sudėtyje žaidė buvęs Maskvos CSKA įžaidėjas Heino Endenas. Pirmajame kėlinyje lietuviai greitai įgijo 7 taškų persvarą (15:8), tačiau kovingieji estai neleido atitrūkti didesniu skirtumu. Po pirmojo kėlinio - 19:12 lietuvių naudai.

Antrojo kėlinio viduryje po dvieju Arūno Grigo ir vieno Arvydo Venclovos tritaškio lietuviai įgijo 14 taškų persvarą, kurią išlaikė iki kėlinio pabaigos (33:19).

Trečiojo kėlinio pradžia lietuviams susiklostė dar sėkmingiau ir jie atitrūko 40:22. Po trijų kėlinių rezultatas buvo 45:26. Lietuviams pavyko visiškai išjungti iš žaidimo estų lyderį H. Endeną, kuris per tris kėlinius nepelnė nė taško, prametęs kelis tritaškius.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje lietuvių pranašumas pasiekė 21 tašką (47:26), bet estai į tai atsakė greitais 5 taškais. Be to, koją pasitempė pagrindinis „BBG Perlo“ įžaidėjas Rolandas Penikas. Estai sumažino skirtumą iki 14 taškų, o iki rungtynių pabaigos dar liko net 8 minutės. Svarbų dvitaškį su bauda pataikė buvęs žalgirietis Virginijus Jankauskas, bet estai pradėjo pataikyti tritaškius ir skirtumas toliau tirpo.

Likus žaisti 6 min. H. Endenas tolimu metimu pelnė pirmuosius savo taškus (50:39). Svarbų tritaškį pataikė Gintaras Pocius, 4 taškus pridėjo A. Venclova ir likus trims minutėms skirtumas ūgtelėjo iki 57:42. Lietuviai išlaikė sukauptą persvarą ir atkaklioje kovoje iškovojo pelnytą pergalę rezultatu 63:47.

Daugiausiai prie jos prisidėjo A. Venclova, pelnęs 21 tašką, A. Grigas surinko 16 taškų.

Penktadienį vakare lietuviu varžove pusfinalyje bus Ukrainos rinktinė, kuri ketvirtfinalyje po labai atkaklios kovos 60:57 palaužė kitą Lietuvos komandą iš Tauragės.

Į pusfinalį taip pat pateko Lietuvos (50 m.) rinktinė, kuri ketvirtfinalyje 69:56 įveikė Vokietiją.

Nepasisekė vyresnei Lietuvos rinktinei (55 m.), kuri atkakliose pusfinalio rungtynėse 49:65 turėjo pripažinti Moldovos pranašumą. Lietuviai penktadienį dėl trečios vietos kausis su čekais arba rusais.

Nudžiugino Lietuvos vyrai, žaidziantys 60 m. ir 65 m. amžiaus grupėse. 60-mečiai pusfinalyje įveikė Latviją ir penktadienį žais finale, tuo metu 65-mečiai nugalėjo Estiją ir taip pat kausis del aukso.

Moterų 35 m. amžiaus grupėje didžiulio susidomėjimo sulaukė dviejų Lietuvos komandų - „RKL Alytaus“ ir Vilniaus „Svajos“ - pusfinalio dvikova. Prieš rungtynes specialistai kaip aiškias favorites įvardijo „Svajos“ krepšininkes, kurių gretose žaidžia Ingrida Jonkutė, Birutė Dominauskaitė ir Loreta Berūkštienė.

Tačiau kovingosios alytiškės kaip lygios su lygiomis susikovė su pripažintomis žvaigždėmis ir iškovojo gana netikėtą pergalę rezultatu 75:60.

Toliau pergalingai čempionate žygiuoja „Kamanių“ komanda (50 m. amžiaus grupėje). Jos pusfinalyje 60:39 sutriuškino suomes ir finale kausis su pajėgia Kroatijos rinktine, kurią kartą šiame čempionate jau nugalėjo.

Nepasisekė kitai „Kamanių“ komandai (45 m. amžiaus grupė), kurios po labai atkaklios kovos rezultatu 52:56 turėjo pripažinti lenkių pranašumą, tačiau penktadienį bandys iškovoti bronzos medalius.

Nepasisekė ir Kretingos komandai „Augma“ (40 m. amžiaus grupėje), kuri rezultatu 37:64 turejo pripažinti Vokietijos rinktinės pranašumą. Tačiau kretingiskės dar turi vilčių pakovoti dėl bronzos medalių. Tačiau tam reikia, kad palankiai susiklostytų kitų grupės komandų rungtynės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją