Senojo žemyno čempionate dalyvaus 16 komandų, suskirstytų į 4 grupes. Lietuviai savo grupėje susitiks su Kroatijos, Ukrainos ir Graikijos rinktinėmis.

"Mūsų grupė nėra pati stipriausia – yra gerokai stipresnių", - DELFI sakė Lietuvos rinktinės kapitonas Martynas Gecevičius neabejodamas, kad lietuviams nesunkiai pavyks patekti į antrąjį etapą.

Lietuvos komandos vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas teigė, kad būtent iš M. Gecevičiaus Rygoje tikimasi daugiausiai.

"Martynas labiausiai patyręs mūsų žaidėjas. Tačiau ir visi kiti vaikinai čempionatui puikiai pasiruošė", - sakė R. Samulėnas.

Tiek Lietuvos rinktinės žaidėjai, tiek treneriai į Rygą išvyko puikiai nusiteikę ir namo žadėjo grįžti su medaliais.

"Nuotaikos prieš čempionatą visada būna geros. Pusantro mėnesio dirbome tam, kad čempionatui pasiruoštume kuo geriau. Manau, pasiruošimas vyko normaliai ir visi žino ko važiuoja. Motyvacijos mums netrūksta ir sieksime laimėti. Į čempionatą važiuojame laimėti ir parsivežti medalių", - sakė M. Gecevičius.

"Stengsimės iš visų jėgų, nes čia jau nebe draugiškas turnyras. Reikia maksimaliai susikoncentruoti ir manau, kad rezultatas bus geras. Mes tikrai stengsimės ir norime medalių, tačiau to nori ir bet kuri kita rinktinė", - sakė R. Samulėnas.

Nuo antrojo etapo prie U-20 rinktinės greičiausiai prisidės ir 18 metų 213 cm ūgio Donatas Motiejūnas, kuris komandoje pakeistų Gediminą Žylę. Šiuo metu D. Motiejūnas atstovauja Lietuvos U-18 rinktinei Europos jaunių krepšinio čempionate Graikijoje.

Lietuvos rinktinės sudėtis

Gynėjai: Žygimantas Janavičius, Šarūnas Vasiliauskas, Evaldas Žabas, Martynas Gecevičius, Adas Juškevičius.

Puolėjai: Rokas Ūzas, Vytenis Lipkevičius, Lukas Brazdauskis, Marius Valukonis, Gediminas Žylė.

Vidurio puolėjai: Vaidas Čepukaitis, Pranas Skurdauskas, Donatas Motiejūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją