Su 30-mečiu 206 cm ūgio ispanu pasirašyta dvejų metų sutartis, pagal kurią jis per sezoną uždirbs po 3 milijonus eurų.

"Chimki" ekipoje J. Garbajosa prisijungė prie iš Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) neseniai atvykusio argentiniečio Carloso Delfino, o taip pat anksčiau stipriausioje pasaulio lygoje rungtyniavusių ir šią vasarą Rusijos komandą pasirinkusių Milto Palacio ir Jerome'o Moiso.

Primename, kad Ispanijos rinktinės puolėjas dėl praėjusią vasarą patirtos čiurnos traumos privalėjo praleisti beveik visą 2007-08 metų sezoną, kurio metu NBA "Toronto Raptors" ekipos gretose sužaidė vos 7 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnė po 3,1 taško. Prieš išvykdamas už Atlanto, J. Garbajosa atstovavo Malagos "Unicaja" ekipai ir buvo viena ryškiausių Eurolygos žvaigždžių. Sunkusis krašto puolėjas 2005-2006 metų sezoną stipriausioje Europos krepšinio lygoje sužaidė 18 rungtynių, per kurias vidutiniškai surinkdavo po 14,9 taško, atkovodavo po 6,9 bei perimdavo po 1,8 kamuolio ir atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Kaip jau rašėme, ispanas rinkosi tarp "Chimki" ir NBA vicečempiono "Los Angeles Lakers" klubo pasiūlymų. "Lakers" ekipoje puolėjas būtų pakeitęs prancūzą Ronny Turiafą, kuris išvyko į "Golden State Warriors" komandą.

J. Garbajosa taip pat domino Barselonos "Barcelona", Madrido "Real", Malagos "Unicaja", Maskvos CSKA ekipas.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją