Rinktinės vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas pasirengimo procesu yra patenkintas ir mano, kad laiko tinkamai pasiruošti Senojo žemyno pirmenybėms užteks.

„Pasirengimas vyksta gerai. Su laiku mums, kaip studentams – gali pritrūkti paskutinės nakties. Atvirai kalbant, to laiko trūksta, bet, manau, į grafikus „įtilpsime“. Viskas turėtų būti gerai“, - DELFI ketvirtadienį sakė rinktinės treneris.

Tačiau iš karto dvi Lietuvos nacionalines rinktines - ir U-18, ir U-20 - užklupo netikėti nemalonumai.

„Turime rūpestį dėl Donato Motiejūno. Susidarė kebli situacija, nes jis dabar yra patyręs traumą. Vidurio puolėjas išsisuko koją ir dabar U-18 rinktinė be jo išvyko į Estiją, kur dalyvaus Baltijos šalių čempionate, o D. Motiejūnas atvažiuoja į mūsų stovyklą, kur medikai nuodugniai ištirs sužeidimo rimtumą. Padarysime kojos nuotrauką, krepšininkui bus skirtos specialios procedūros ir žiūrėsime kokia bus padėtis“, - DELFI aiškino R. Samulėnas.

Treneris R. Samulėnas į turnyrą Liuksemburge, kur dalyvaus Europos čempionatui tai pat besirengiančios Rusijos, Prancūzijos, Ispanijos ir Turkijos dvidešimtmečių komandos bei Liuksemburgo vyrų rinktinė, rugsėjį 18-ąjį gimtadienį švęsiančio 213 cm ūgio D. Motiejūno nesiveš.

„Neplanavome Donato vežtis į Liuksemburgą, nes jis turėjo žaisti Taline, o traumuoto žaidėjo, kaip turisto, imti į tokią išvyką nėra prasmės. Tai rimtas turnyras. Nors mūsų varžovai Europos čempionate žais kituose pogrupiuose, varžybose Liuksemburge neketiname atskleisti visų savo kortų. Staigmenas paliksime Europos čempionatui“, - teigė rinktinės strategas.

U-20 rinktinė jau žaidė ketverias kontrolines rungtynes ir visas jas laimėjo. Trenerio R. Samulėno auklėtiniai dukart nugalėjo bendraamžius iš Lenkijos 72:68 ir 87:68, įveikė kandidatų į vyrų nacionalinę rinktinę komandą 93:85 ir didesniu nei 40 taškų skirtumu sutriuškino Klaipėdos LCC studentų ekipą.

„Kuo toliau, tuo labiau jaučiamas geresnis rinktinės krepšininkų susižaidimas. Su vyrų rinktinės antrąja komanda jau demonstravome gana brandų krepšinį. Tiesa, dar pastebiu daug spragų gynyboje, bet viskas krypsta į gerąją pusę, - optimistiškai kalbėjo R. Samulėnas. – Išryškėjo ir atsiskleidė komandos lyderiai. Visos kontrolinės rungtynės buvo labai naudingos“.

Paklaustas, kokios pozicijos krepšininkų žaidimu yra patenkintas ir kokia grandis jam dar kelia didžiausią rūpestį, R. Samulėnas džiaugėsi įžaidėjais ir atakuojančiais gynėjais, bet nerimavo dėl aukštaūgių.

„Esu patenkintas 1-2 pozicijos žaidėjais. Daug lems, kokia bus D. Motiejūno būklės diagnozė, nes centrų grandyje turime tik du aukštus žaidėjus. Silpnesnė yra ir trečio numerio grandis, bet mes sudėtyje turime universalių krepšininkų ir galime tuos vadinamus „mažiukus“ pastumti labiau po krepšiu. Tarkime, Lukas Brazdauskis tapo tikruoju ketvirtuoju numeriu“.

Liuksemburge Lietuvos U-20 rinktinei atstovaus: Žygimantas Janavičius, Vytenis Lipkevičius, Paulius Kleiza, Rokas Ūzas, Evaldas Žabas, Martynas Gecevičius, Pranas Skurdauskas, Šarūnas Vasiliauskas, Adas Juškevičius, Lukas Brazdauskis, Marius Valukonis, Vaidas Čepukaitis ir Gediminas Žylė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją