Lietuvaičiai geriau pradėjo rungtynes ir jau pirmoje rungtynių pusėje pirmavo dviženkle persvara (29:19). Tokį patį pranašumą jie turėjo ir trečiojo kėlinio pradžioje, bet lenkai spurtavo 11:0 ir pirmąkart rungtynėse išsiveržė į priekį – 53:52.

Lenkijos žaidėjai kelių taškų pranašumą išlaikė iki pat rungtynių pabaigos ir tik taiklios baudos leido šeimininkams švęsti pergalę. Likus žaisti 46 sekundes Vaidas Čepukaitis dviem taikliomis baudomis persvėrė rezultatą (68:67), o po to Lukas Brazdauskis dar dviem metimais pergalę įtvirtino.

„Aišku, man kaip treneriui ir žaidėjams norėjosi laimėti, bet tokio žūtbūt siekio nebuvo. Turėjome tik 4 treniruotes salėje, todėl nematau nieko blogo ir jokios tragedijos“, – rungtynes komentavo vyriausiasis lietuvių rinktinės treneris R. Samulėnas.

Lietuvaičiai šiame mače pataikė tik 5 tritaškius iš 21 (24 proc. taiklumas) ir suklydo 19 kartų.

Treneris išbandė 13 krepšininkų, o starto penkete rungtyniavo Šarūnas Vasiliauskas, Martynas Gecevičius, Rokas Ūzas, Marius Valukonis bei V. Čepukaitis.

Aikštėje pasirodė ir vienintelis rinktinės „legionierius“ – Kanadoje gyvenantis Evaldas Žabas. Šis krepšininkas buvo kviečiamas ir į Kanados rinktinę, tačiau pasirinko galimybę atstovauti Lietuvai.

„E. Žabas neseniai prisijungė prie rinktinės, todėl dar nespėjau jo išbandyti. Tikiuosi daugiau laiko jam skirti antrosiose tarpusavio rungtynėse“, – po mačo tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistui sakė R. Samulėnas.

Lietuviai prieš lenkus dar kartą žais trečiadienį ryte.

Iš viso rinktinėje šiuo metu treniruojasi 16 krepšininkų, dvyliktukas turėtų paaiškėti mėnesio viduryje per treniruočių stovyklą Druskininkuose.

Lietuvos jaunimo rinktinė: Marius Valukonis 16 taškų (7/9 dvitaškių), Martynas Gecevičius 14 (2/7 tritaškių), Adas Juškevičius 12, Vaidas Čepukaitis 7 (7 atk. kam.), Žygimantas Janavičius ir Rokas Ūzas po 6, Vytenis Lipkevičius ir Pranas Skurdauskas po 3, Paulius Kleiza ir Lukas Brazdauskis po 2, Šarūnas Vasiliauskas 1 (6 rez. perd.), Aurimas Birgelis ir Evaldas Žabas nepasižymėjo.

Lenkijos jaunimo rinktinė: Michalas Nowakowskis 23, Tomaszas Sniegas 10.