Vilniaus ekipa pralaimėjo visus finalus prieš Kauno "Žalgirį" - Baltijos krepšinio lygos (BBL), Lietuvos krepšinio federacijos taurės (LKF) ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL). Eurolygoje kauniečiai ir vilniečiai nužingsniavo iki stipriausiųjų šešioliktuko.

Pagrindis pretendentas į Vilniaus komandos vyriausiojo trenerio postą yra vienas garsiausių buvusių Lietuvos krepšininkų - Rimas Kurtinais. Šį sezoną jis treniruoja Vroclavo "Šląsk" ekipą kuri Lenkijoje pateko į pusfinalį.

Taip pat yra minimi Rygos ASK ir Lietuvos rinktinės treneris Ramūnas Butautas, atsistatydinęs iš "Šiaulių" ekipos Rimas Kuncaitis, Vilniaus TEO krepšininkių strategas Rūtenis Paulauskas ir vadinamas vienas geriausiu lietuviu treneriu - Jonas Kazlauskas.

Po Pekino olimpiados J. Kazlauskui baigsis sutartis su Kinijos rinktine, tačiau manoma, kad jis turi tvirtą žodinį sutarimą su Kauno "Žalgiriu" ir "Lietuvos rytas" neturi daug šansų jį įsigyti.

Sekmadienį iš posto pasitraukė ir klubo direktorius Jonas Vainauskas, kuris asmeniškai jaučiasi atsakingas dėl nesėkmingai susiklosčiusio sezono pabaigos. Jo pareigas perims Martynas Purlys - buvęs krepšininkas, šį sezoną "Lietuvos ryte" dirbęs sporto direktoriumi", - pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Kitą sezoną komandoje nebus ir amerikiečių Jacksono Vromano, Jaredo Jordano bei Holliso Price'o.

Neaiški Kenano Bajramovičiaus ateitis, nes jo sutartyje su "Lietuvos rytu" numatyta galimybė, kad kitos komandos gali krepšininką išpirkti.

Galiojančius kontraktus su klubu turi Mindaugas Lukauskis, Marijonas Petravičius, Artūras Jomantas, Michailas Anisimovas, Martynas Gecevičius, Chuckas Eidsonas, Matthew Nielsenas, Andrius Šležas, Robertas Štelmaheris, Simas Buterlevičius ir Lukas Brazdauskis.