Vis dėlto K. Lavrinovičiaus naudingumą sekmadienio vakarą reikėjo matuoti ne vien naudingumo balais. Pirmuosius tris kėlinius lietuvis aklinai uždengė ir privertė nervintis bei klysti „Tau Ceramica“ aukštaūgį Tiago Splitterį, kuris prieš paskutinį ketvirtį savo sąskaitoje turėjo vos 3 taškus ir -7 naudingumo balus.

„Nenoriu girtis, bet aš jį sustabdžiau, – po rungtynių džiūgavo 28 metų 209 cm ūgio milžinas. – Užsiimdavau geresnę padėtį ir atia, arrivederci, kaip pas mus Italijoje sako. Per pratęsimą treneris komandai liepė žaisti per mane, o aš pataikiau lemiamą tritaškį“.

– Pirmoje rungtynių dalyje Splitterį uždengėte aklinai. Kodėl jo sustabdyti nepavyko ketvirtajame kėlinyje?, – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė K. Lavrinovičiaus.

– Uždengėme jų centrus, todėl pradėjo įsižaisti varžovų gynėjai. Tuomet pradėjome prieš juos taikyti dvigubą gynybą, o jie atmesdavo kamuolius aukštaūgiams ir prie jų sugrįžti nebespėdavome. Splitteris po krepšiu tapdavo laisvas ir jam belikdavo įdėti.

– Splitteris pateko į pirmąją Eurolygos rinktinę, o jūs į antrą. Gal po šio mačo turėtumėte apsikeisti vietomis?

– Ne, čia juk ne pagal taškus sprendžiama. Jis irgi labai geras žaidėjas. Juk tai sprendžiama ne iš vienų rungtynių. Jam tiesiog nepasisekė įmesti iš po krepšio ir tiek.

– Ar šeštadienį gautas apdovanojimas padėjo geriau nusiteikti rungtynėms?

– Taip, vakar buvo surengta graži šventė, be to, gavau tokį puikų prizą. Tai irgi padėjo nusiteikti rungtynėms.