Atsistojęs nuo grindų jis dar šlubuodamas bėgo gintis, o po kelių sekundžių pajuto stiprų skausmą.

Ilgam iš rikiuotės iškritęs T. De­li­nin­kaitis buvo labai prislėgtas, tačiau dabar, kai jau viskas praeityje, krepšininkas jaučiasi visiškai laimingas. „Kai atsikračiau ramentų, pasijutau tarsi naujai gimęs, nepaisant to, kad, kaip kūdikis, turėjau iš naujo mokytis vaikščioti. Net buvo keista vaikščioti dviem kojomis. Jau per tą laiką buvau įpratęs bėgti, šokinėti viena koja. Kai supratau, kad galiu judėti ir pasiekti reikiamą vietą be ramentų, jaučiausi labai laimingas“, – įspūdžiais dalijosi T. Delininkaitis.

Krepšininkas, net ir būdamas įkalintas gipse, stengėsi neapleisti sporto – kilnodavo svarmenis, stebėdavo draugų treniruotes, varžybas. Kai tik medikai nuėmė gipsą, vaikščiojo į baseiną, atlikdavo įvairias reabilitacines procedūras.

Vos tik grįžęs į aikštę T. De­li­nin­kaitis jau per pirmąsiase Ukra­inos čempionato rungtynes į Čerkasų „Čerkaski Mavpy“ klubo krepšį įmetė 17 taškų.

„Džiugus rezultatas, žinant, kiek laiko nebuvau laikęs kamuolio rankose. Pats buvau nustebęs. Žaidžiau tik 15 minučių, bet visus metimus pataikiau šimtu procentų. Po kiekvienos treniruotės atsiranda vis daugiau pasitikėjimo ir optimizmo“, – džiaugėsi krepšininkas.

Tačiau po aktyvesnių treniruočių jis dar jaučia kojos skausmą. „Koja gyja lėtai. Nuolat jaučiu, kad viduje kažkas pulsuoja. Jaučiasi traumos padariniai. Dėl to tenka rungtyniauti atsargiai, kankina baimės jausmas“, – pripažino atletas.

T. Delininkaičiui po ilgos pertraukos sunkiausia perprasti naujus derinius ir gynybos schemas. „Mokausi judėti. Dar nesitreniruoju visu pajėgumu. Kas antrą dieną dėl kojos maudimo praleidžiu po vieną treniruotę. Treneriai labai supratingi, nuolat teiraujasi apie mano savijautą, per daug nespaudžia, supranta mano padėtį. Pasikeitė treneris, taktikos sistema. Dabar labiau akcentuojama gynyba, man šioje srityje sekasi sunkiau, tačiau puldamas keblumų nejaučiu“, – kalbėjo atletas.

Su Mariupolio „Azovmaš“ praėjusią vasarą gynėjas pasirašė dvejų metų kontraktą. Iki traumos T. Delininkaitis ULEB taurės turnyro rungtynėse buvo vienas Ukrainos komandos lyderių. Vidutiniškai per rungtynes jis pelnydavo beveik po 13 taškų, atlikdavo beveik po 2 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 2,3 kamuolio.