Nugalėtojams po 19 taškų pelnė Martynas Gecevičius ir Chuckas Eidsonas, kuris dar ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Kenanas Bajramovičius įmetė 13, Jaredas Jordanas - 11, Andrius Šležas - 10 taškų.

Žalgiriečiams po 14 taškų įmetė DeJuanas Collinsas ir Jonas Mačiulis. Damiro Markotos sąskaitoje - 12 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai, o Marcusas Brownas surinko 11 taškų.

Sostinės ekipa atsirevanšavo žalgiriečiams už pirmojo BBL čempionato rato susitikime Kaune rezultatu 72:80 patirtą nesėkmę, o bendras amžinų priešininkų šio sezono tarpusavio mačų rezultatas tapo lygus 2:2.

"Lietuvos rytas" Lietuvos pirmenybėse "Žalgirį" nugalėjo 74:64, o šalies krepšinio federacijos taurės finale pralaimėjo 72:83.

"Žalgiris" su 15 pergalių ir 3 nesėkmėm BBL reguliarųjį sezoną baigs antroje vietoje tarp 10 komandų.

Pagal pirmenybių reglamentą, abi ekipos jau anksčiau užsitikrino vietas BBL Finalo ketverto varžybose.

Nemaža persvara neatspindi dvikovos atkaklumo. Vilniečiai po trijų kėlinių dar turėjo tik 5 taškų pranašumą ir varžovus palaužė tik paskutinėmis mačo minutėmis. "Žalgirio" komanda prieš didžiąją pertrauką pirmavo 3 taškais, bet "Lietuvos ryto" žaidėjai per trečiąjį kėlinį į kauniečių krepšį įmetė net 31 tašką ir išlaikė perimtą iniciatyvą iki pat rungtynių pabaigos.


Artimiausias Lietuvos krepšinio grandų susitikimas dabar įvyks balandžio 5 dieną, kai klubai susikaus šalies pirmenybių reguliariojo sezono pabaigtuvėse.

Rungtynės

Abi komandos mačą pradėjo neįprastais starto penketais. "Lietuvos ryto" penketuke Hollisą Price'ą ir Mindaugą Lukauskį pakeitė J. Jordanas su M. Gecevičiumi, o kauniečių gretose vidurio puolėjo pareigų ėmėsi D. Markota.

Pirmas kėlinys prasidėjo J. Mačiulio metimu iš po krepšio, bet tuo pačiu atsakė J. Jordanas. Netrukus dvitaškiais apsikeitė J. Mačiulis ir K. Bajramovičius.

Po Jacksono Vromano pataikytos baudos aikštės šeimininkai pirmavo (5:4), bet M. Brownas persvėrė santykį (6:5), o Ch. Eidsonsas nesugebėjo įdėti.

Įpusėjus ketvirčiui "Žalgirio" persvara po D. Markotos dėjimo išaugo (12:7), tačiau "Lietuvos rytą" gelbėjo komercinė minutės pertraukėlė. Po jos atkutę aikštės šeimininkai, iki kėlinio pabaigos likus žaisti 2 min. 24 sek., išlygino rezultatą (16:16). Netrukus K. Bajramovičius tritaškiu ir persvėrė santykį (19:16).

M. Gecevičiaus prasiveržimas po krepšiu baigiasi jo taikliu metimu su pražanga - vilniečiai įgijo 6 taškų persvarą (22:16). Vilniaus klubas 1 min. ir 14 sek. atkarpą laimėjo "sausu" rezultatu 10:0.

Kėlinio pabaigoje po dvitaškį įmetė Michailas Anisimovas ir Marko Popovičius, o K. Bajramovičius bloku M. Popovičiui įtvirtino "Lietuvos ryto" persvarą po pirmojo kėlinio (26:19).

Antro kėlinio pradžioje M. Gecevičius dvitaškiu vėl trūktelėjo "Lietuvos rytą" pirmyn (28:19), bet Mantas Kalnietis metimu su pražanga ir Mamadou N‘Diaye dvitaškiu švelnino situaciją (24:29).

Netrukus puolime vienas kitą "baudė" M. Anisimovas ir M. N‘Diaye (32:29), o po dar vieno K. Bajramovičiaus tritaškio iniciatyva vėl buvo vilniečių pusėje (35:29).

Tik antro kėlinio pabaigoje aikštėje pasirodė vilniečių pagrindinis įžaidėjas Hollisas Price‘as. Kėlinio viduryje D. Collinsas dėl tariamos vilniečių pražangos susiginčyjo su teisėju Virginijumi Dovydavičiumi, bet viskas išsisprendė be "sankcijų".

Vis dėlto kėlinio pabaiga priklausė "Žalgiriui". J. Mačiulis surinko 4 taškus iš eilės, M. Brownas pataikė tritaškį metimą ir po ilgesnės petraukos persverė santykį kauniečių naudai (39:37).

Dar viena "Lietuvo ryto" minutės pertraukėlė varžovų įkarščio atšaldyti nesugebėjo - paskutinę kėlinio sekundę J. Mačiulis pataikė įspūdingą tolimą metimą ir prieš didžiąją petrauką švieslentėje degė skaičiai 42:39 svečių iš Kauno naudai.

J. Mačiulis per pirmuosius du kėlinius surinko visus savo 14 taškų.

Trečiame kėlinyje vilniečiai vėl eksperimentavo sudėtimi - aikštėje M. Gecevičius ir J. Jordanas.

Jau pirmos atakos metu Paulius Jankūnas prasižengė trečiąjį kartą ir buvo pasodintas ant atsarginių žaidėjų suolelio. Eurelijus Žukauskas pataikė baudą, blokavo J. Vromano metimą ir atliko puikų perdavimą per nugarą Goranui Jurakui – "Žalgiris" pirmavo 45:39.

M. Gecevičius atsakė tritaškiu ir švelnino deficitą (42:45). Puolime prasižengė G. Jurakas ir A. Šležas baudų metimais sumažino skirtumą iki minimumo (44:45), tačiau J. Vromanas baudžiamas technine pražanga už trukdymą išsimesti kamuolį iš užribio, o M. Brownas su G. Juraku padėjo "Žalgiriui" laimėti atkarpą 4:0 (49:44).

Vilniečių lyderiu tapęs M. Gecevičius dar kartą pataikė tritaškį ir "Lietuvos rytas" vėl kvėpavo svečiams į nugarą, kai įvyko tam tikro lūžio momentas. M. N‘Diaye buvo nubaustas asmenine ir technine pražangomis, Ch. Eidsonas sumetė keturis baudos metimus, o papildomoje atakoje iš po krepšio pataikė M. Anisimovas.

Lyg to dar būtų negana, greitoje atakoje Ch. Eidsonas įdėjo į krepšį ir staiga atsirado šešių taškų vilniečių persvara (55:49).

"Žalgiris" stabdė mačą minutės pasitarimui, po kurio įvyko nedidelis tritaškių konkursas. Po sykį iš toli pataikė M. Gecevičius, A. Šležas ir J. Jordanas bei M. Popovičius. Po dar kelių sėkmingų abipusių atakų "Lietuvos rytas" pasibaigus kėliniui pirmavo 5 taškais (70:65).

Vien trečiajame ketvirtyje Ch. Eidsonas pelnė 10, o M. Gecevičius - 9 taškus.

Ketvirtas kėlinys prasidėjo trimis "Žalgirio" taškais ir Aleksandras Trifunovičius paprašė petraukėlės.

Vilniečiai ėmė taikyti sudvigubintą gynybą prieš "Žalgirio" "mažiukus" M. Popovičių ir D. Collinsą. Tai pasiteisino – aikštės šeimininkų pranašumas vėl ėmė didėti (75:69).

Teisėjas Virginijus Dovydavičius sukėlė erzelį aikštėje ir tribūnose, kai bandė ties vidurio linija spręsti, kas įvyko po vilniečių krepšiu, bet kolegą išgelbėjo Tomas Jasevičius ir aistros nurimo.

Nervų kare daugėjo klaidų, augo įtampa, o vilniečių persvara likus kiek daugiau nei trims minutėms sumažėjo iki vieno tolimo metimo (79:76), bet rungtynių pabaiga priklausė jiems.

Likus žaisti pusantros minutės A. Šležas baudos metimu padidino skirtumą iki 7 taškų (83:76), o žalgiriečiai bandė gelbėtis po vieną: pro šalį skriejo D. Collinso, M. Browno ir D. Markotos metimai.

Likus minutei iki mačo pabaigos H. Price‘o tritaškis su pražanga padidino persvarą iki 9 taškų (87:78), o paskutinėmis sekundėmis dar vienas tolimas amerikiečio šūvis paskandino "Žalgirio" laivą - 91:79.

Statistika

"Lietuvos rytas": Martynas Gecevičius (3/5 trit., 3/4 dvit., 4/5 baudų) ir Chuckas Eidsonas (0/2 trit., 5/6 dvit., 9/10 baudų; 6 rez. perd.) po 19, Kenanas Bajramovičius 13 (2/4 trit., 2/5 dvit., 3/4 baudų), Jaredas Jordanas 11 (5 rez. perd.), Andrius Šležas 10, Hollisas Price'as 8, Michailas Anisimovas 6, Artūras Jomantas 4, Jacksonas Vromanas 1.

Mindaugas Lukauskis (8:16 min.) taškų nepelnė.

"Žalgiris": Jonas Mačiulis (1/5 trit., 4/5 dvit., 3/4 baudų) ir DeJuanas Collinsas (0/2 trit., 4/5 dvit., 6/10 baudų) po 14, Damiras Markota 12 (1/3 trit., 4/6 dvit., 1/2 baudų; 9 atk. kam.), Marcusas Brownas 11 (2/11 metimų), Mamadou N'Diaye 9, Marko Popovičius 6 (1/4 baudų), Goranas Jurakas 5, Paulius Jankūnas 4, Mantas Kalnietis 3, Eurelijus Žukauskas 1.

Dainius Šalenga (3:52 min.) taškų nepelnė.

Dvitaškiai: "Lietuvos rytas" 22/39 (56 proc.) - "Žalgiris" 21/35 (60 proc.)

Tritaškiai: "Lietuvos rytas" 8/17 (47 proc.) - "Žalgiris" 4/22 (18 proc.)

Baudų metimai: "Lietuvos rytas" 23/29 (79 proc.) - "Žalgiris" 25/38 (66 proc.)

Atkovoti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 24 - "Žalgiris" 43

Rezultatyvūs perdavimai: "Lietuvos rytas" 15 - "Žalgiris" 6

Klaidos: "Lietuvos rytas" 6 - "Žalgiris" 15

Perimti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 7 - "Žalgiris" 4

Blokuoti metimai: "Lietuvos rytas" 3 - "Žalgiris" 4.

Komentarai po rungtynių:

"Lietuvos ryto" treneris Aleksandras Trifunovičius: "Retai pasitaiko tokio aukšto lygio rungtynės, kuriose nelabai svarbus rezultatas. Buvo reta proga išbandyti tai, ko mes mokomės per treniruotes. Žaidėjams sakiau: būkite savimi ir mėgaukitės krepšiniu. Rungtynėmis esu patenkintas, išskyrus antrojo kėlinio pabaiga. Nesitikėjau, kad taip pralaimėsim kovą dėl kamuolių ir man nepatiko tai, kad J. Vromanas išsibaudavo per 15, o Ch. Eidsonas per 27 minutes".

Komandų motyvacija buvo skirtinga: mes dar kovojame toliau Eurolygoje, o varžovai palūžo po paskutinės nesėkmės".

Martynas Gecevičius: "Treneris praše nepralošti kovos dėl kamuolių, bet būtent ją mes ir pralaimėjom. Tačiau kompensavome tai geru pataikymu".

Marko Popovičius: “Buvo sunkios rungtynės, pabaigoje mums pritrūko koncentracijos. Varžovai galėjo para ilgiau ilsėtis. Mums tai buvo antros sunkios rungtynės per 48 valandas. Noriu pasveikinti “Lietuvos rytą”. Dabar kausimės Tel Avive. Pažadu. Šiandien prametėm daug tritaškų, bet ateis rytojus. Nepataikėm ir labai svarbių baudų, aš ir D. Collinsas.

Visi nori laimėti, emocijos liejasi pro kraštus, pyksti ant savęs, varžovų, teisėjų. Aš stengiuosi tik gerai atlikti savo darbą”.

“Žalgirio” treneris Rimantas Grigas: “Lietuvos rytas” žaidė geriau, mes - prastai, nors kovėmės. Klaidos, pramestos baudos ir lėmė pralaimėjimą. Psichologinis pranašumas buvo varžovų pusėje. Mums reikia ir toliau planingai dirbti. Kalbame, kad žaidėjai nesiginčytų su teisėjais bet emocijos yra emocijos. Noriu pasveikinti varžovus su pergale. Stengsimės įgyvendinti likusius savo planus.

Norėjome šiandien labiau išbandyti D. Markotą. Norėjosi laimėti, bet nepavyko.

D. Collinsui nesiseka ir jis prašo trenerių leisti jam “prasimušti”, nekeisti. Jis nori atsistoti ant kojų”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją