Nugalėtojams Hollisas Price'as pelnė 22, Chuckas Eidsonas - 16, Kenanas Bajramovičius (7 atkovoti kamuoliai) - 15, Jacksonas Vromanas (6 atk. kam.) - 12 taškų.

Turkijos komandai Tarence'as Kinsey surinko 20, Willie Solomono sąskaitoje - 18 taškų, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 3 perimti kamuoliai.

Tačiau pergalės šokį Vilniaus komandos krepšininkams šokti dar anksti. Prieš dvi savaites Stambule tris valandas trukusioje kovoje su pratęsimu vos vienu tašku didesne persvara (95:91) pergalę šventę "Fenerbahce Ulker" krepšininkai išsaugojo tarpusavio pranašumą prieš "Lietuvos rytą".

Dabar po dvi pergales E grupėje turinčių komandų likimas spręsis paskutiniame TOP-16 etapo ture. "Lietuvos ryto" krepšininkai kovo 19 dieną žais Salonikuose (Graikija) su vietos "Aris" ekipa. Pergalė prieš Graikijos komandą dar negarantuotų Vilniaus ekipai vietos ketvirtfinalyje - jiems tektų laukti ir "Fenerbahce Ulker" nesėkmės mače namuose su Vitorijos "Tau Ceramica" (Ispanija).

Tačiau ir pralaimėjimo Salonikuose atveju vilniečiai nelaidotų vilčių patekti į ketvirtfinalį. Jei pralaimėtų ir Stambulo komanda, tuomet "Lietuvos ryto", "Aris" ir "Fenerbahce Ulker" komandos būtų surinkusios po dvi pergales ir viską lemtų visų trijų komandų tarpusavio rezultatų santykis. Šiuo metu jis yra toks: "Lietuvos rytas" - +14 taškų, "Fenerbahce Ulker" - +8 taškai, "Aris" - -22 taškai.

"Lietuvos rytas" su "Aris" šį sezoną jau žaidė tris kartus ir visus nugalėjo. Reguliariojo sezono varžybose vilniečiai pergales šventė 77:70 (namuose) ir 72:69 (išvykoje), o TOP-16 etape namie nugalėjo 89:74.

Trečiadienio mačas "Lietuvos rytui" klostėsi panašiai kaip ir Stambule, tik su laimingesne pabaiga. Vilniečiai leido varžovams susikrauti dviženklę persvarą, tačiau trečiajame kėlinyje ją panaikino, ketvirtajame dar kartą atsitiesė po nesėkmingos atkarpos ir sugebėjo išplėšti pergalę.

Rungtynės

Pirmuosius taškus pelnė Stambulo komanda, tačiau Ch. Eidsonas atsakė dvitaškiu su bauda ir išvedė "Lietuvos rytą" į priekį. Po kelių akimirkų gynėjas dar vienu baudos metimu padidino aikštės šeimininkų persvarą iki 3 taškų (7:4). Tačiau žaidimas klostėsi atkakliai ir įpusėjus ketvirčiui jau Rasimas Basakas 5 taškais paeiliui sugrąžino pranašumą svečiams (14:11).

Iki ketvirčio pabaigos likus žaisti 3 min. varžovai jau pirmavo 5 taškais (19:14), bet vilniečiai susikaupė ir per minutę sumažino skirtumą iki minimumo (18:19). Vis dėlto per likusį laiką aikštėje dominavo Stambulo ekipos žaidėjai. Jie laimėjo atkarpą 7:0, o kėlinį - 26:18.

Po pertraukėlės "Lietuvos ryto" krepšininkai ėmė sėkmingiau atakuoti iš toli prieš zoninę gynybą įvedusius varžovus, bet ir šie atsakė tuo pačiu. Komandos keitėsi taikliais tritaškiais metimais ir vilniečiams sunkiai sekėsi mažinti skirtumą (29:32).

Negana to, netrukus "Lietuvos ryto" žaidėjai įpuolė į dar vieną žaidybinę duobę - nepataikė nei žaisdami, nei nuo baudos metimų linijos, klydo, vėlavo gynyboje - ir "Fenerbahce Ulker" spurtavo 7:0 (39:29). Vilniaus ekipos vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius paprašė pirmosios minutės pertraukėlės, bet ir po jos aikštėje geriau jautėsi svečiai, padidinę atotrūkį iki 12 taškų (42:30).

Vilniaus klubo gynėjai H. Price'as ir Martynas Gecevičius taikliais metimais ėmėsi mažinti prarają tarp klubų, bet iki didžiosios pertraukos jiems pavyko tik išlyginti kėlinio rezultatą. Skirtumas tarp ekipų liko 8 taškų dydžio (38:46).

Per pirmuosius du kėlinius "Fenerbahce Ulker" krepšininkai pataikė net 8 iš 13 tritaškių metimų, "Lietuvos ryto" - 5 iš 11. Per pertrauką susimušė vilniečių sirgaliai ir "Siemens arenos" apsauga. Triukšmadarius apsaugininkai išvedė iš salės.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo taikliu tolimu turko Omero Onano šūviu (49:38), bet Vilniaus komanda ėmė sėkmingai spausti varžovus, spurtavo 12:2 ir po Michailo Anisimovo metimo iš po krepšio sumažino skirtumą iki minimumo (50:51).

"Lietuvos rytas" nemažino apsukų ir įpusėjus kėliniui Ch. Eidsonas išlygino rezultatą (55:55), o netrukus ir persvėrė šeimininkų naudai (59:57). Vis dėlto sirgalių džiaugsmą netrukus apkartino dar viena duobė: puolime po kartą suklydo Artūras Jomantas ir M. Anisimovas, o T. Kinsey'us bei Willie Solomonas pataikė po tritaškį bei sugrąžino turkams 6 taškų pranašumą (65:59).

Baigiantis kėliniui W. Solomonas dar kartą niekieno nedengiamas pataikė iš toli ir "Lietuvos ryto" spurtas praktiškai prarado prasmę - 70:63 Stambulo ekipos naudai.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje vilniečiai 2 min. ir 10 sek. nesugebėjo pelnyti taškų, kai pagaliau H. Price'as tolimu metimu pelnė taškus aikštės šeimininkams (66:72). "Lietuvos ryto" žaidėjai atkakliai mažino skirtumą ir pagaliau sugebėjo pasivyti varžovus: po 14:7 laimėtos 4 minučių atkarpos H. Price'as išvedė vilniečius į priekį (80:79.)

Netrukus O. Onanas prametė abi baudas, W. Solomono metimą "nupūtė" A. Jomantas, Mindaugas Lukauskis realizavo abu baudos metimus ir "Lietuvos ryto" pranašumas ėmė augti (82:79). Likus žaisti 1 min. M. Lukauskis tolimu metimu padidino skirtumą iki taip reikalingos 5 taškų atžymos, bet čia pat T. Kinsey'us atsakė tolimu dvitaškiu (87:84).

Per paskutines 50 sekundžių nė vienai komandai nepavyko pelnyti taškų. "Lietuvos rytas" paskutinę ataką rengė tris kartus, bet visus juos kamuolys į krepšį neįkrito. Tad Vilniaus klubo likimas Eurolygoje spręsis po savaitės.

Statistika

"Lietuvos rytas": Hollisas Price'as 22 taškai (5/10 trit., 1/8 dvit., 5/8 baudų), Chuckas Eidsonas 16 (2/3 trit., 4/9 dvit., 2/4 baudų), Kenanas Bajramovičius 15 (1/2 trit., 4/8 dvit., 4/4 baudų; 7 atk. kam.), Jacksonas Vromanas 12 (6 atk. kam.), Artūras Jomantas 10, Mindaugas Lukauskis 7 (6 atk. kam.), Martynas Gecevičius 3, Michailas Anisimovas 2.

Andrius Šležas (5:27 min.) taškų nepelnė.

"Fenerbahce Ulker": Tarence'as Kinsey'us 20 (2/4 trit., 4/5 dvit., 6/7 baudų), Willie Solomonas 18 (6 rez. perd., 3 per. kam., 5 kld.), Omeras Onanas 9, Rasimas Basakas ir Semihas Erdenas po 8, Jamesas White'as 7, Omeras Asikas ir Emiras Preldžičius po 5, Gašperas Vidmaras ir Oguzas Savasas po 2.

Damiras Kaanas (13:37 min.) taškų nepelnė.

Dvitaškiai: "Lietuvos rytas" 17/37 (46 proc.) - "Fenerbahce Ulker" 17/27 (63 proc.)

Tritaškiai: "Lietuvos rytas" 11/20 (55 proc.) - "Fenerbahce Ulker" 13/27 (48 proc.)

Baudų metimai: "Lietuvos rytas" 20/30 (67 proc.) - "Fenerbahce Ulker" 11/18 (61 proc.)

Atkovoti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 31 - "Fenerbahce Ulker" 28

Rezultatyvūs perdavimai: "Lietuvos rytas" 11 - "Fenerbahce Ulker" 15

Perimti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 9 - "Fenerbahce Ulker" 10

Klaidos: "Lietuvos rytas" 14 - "Fenerbahce Ulker" 17

Blokuoti metimai: "Lietuvos rytas" 2 - "Fenerbahce Ulker" 4.

Komentarai po rungtynių

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje A. Trifunovičius teigė, kad trileris E grupėje tęsiasi.

"Iš vienos pusės, aš patenkintas pergale, bet ne skirtumu. Bloga buvo pirmoji mačo dalis, nebuvome agresyvūs. Patyrėme turkų tritaškių konkursą. Leidome jų atsarginiams pataikyti daug lengvų metimų. Per dvidešimt minučių surinkome tik septynias baudas.

Antroje pusėje žaidėme geriau, pagerinome gynybą.

Turėjome dvi tris progas atitrūkti reikiamu skirtumu, bet daugybė kvailų klaidų, ypač perduodant kamuolį, neleido mums nutolti.

Mūsų suolelis trumpesnis, bet mes nepasidavėme, tęsime kovą dėl patekimo į aštuonetą. Mes nusipelnėme ten būti", - kalbėjo serbas.

"Ačiū aistruoliams, kurie palaikė mus iki paskutinės akimirkos ir darė spaudimą varžovui. Aš laimingas, kad mes turime tokius žiūrovus. Viena didžiausių motyvacijų yra žaisti prieš šiuos žiūrovus dar vienerias rungtynes. Tikiu, kad "Tau Ceramica" žais rimtai", - kalbėjo treneris.

A. Trifunovičius atskleidė mažą vilniečių viltį prieš kitos savaitės mačą: "Marijonas Petravičius jau treniruosis penktadienį. Žiūrėsim, kaip jis jaučiasi. Gali būti jis prisijungs prie mūsų kitą savaitę".

"Fenerbahce Ulker" treneris Bogdanas Tanjevičius sakė, kad "mačas buvo sunkus europietiško krepšinio pavyzdys, kai abi komandos kovojo su didele aistra".

"Sveikinu "Lietuvos rytą", kuris puikiai žaidžia be M. Petravičiaus ir Matthew Nielseno. Lietuvos krepšinyje visada yra gerų komandų, kuriose dėl federacijos politikos žaidžia daug lietuvių.

Nesu patenkintas rezultatu, bet krepšinis buvo geras. Mano jaunimas patobulėjo per šį sezoną ir kitą sezoną žais dar geriau. Aš tikiu, kad mes laimėsim prieš "Tau Ceramica", - sakė Turkijos komandos strategas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją