Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybų direktorius Tomas Rimkus „Sakalų“ klubui atsiuntė oficialių raštą, kuriame teigiama, kad „LKL ir Lietuvos krepšinio federacija nemato pagrindo nutraukti V. Šarakausko sutartį su „Sakalais“ .

Vilniaus klubo valdybos pirmininkas Vytautas Kiaušas pateikė LKL dokumentus įrodančius, kad su V. Šarakausku atsiskaitoma.

Puolėjas, kurio krepšininko licencija galioja, savo ruožtu „Sakalams“ grasina teismais. Pasak krepšininko, "Sakalai" jam skolingi trijų mėnesių atlyginimą.

„Nepateisinu ir nepalaikau tokio V. Šarakausko elgesio, - DELFI teigė „Sakalų“ klubo vyriausias treneris Romualdas Petronis. – Dalis įsiskolinimo žaidėjui jau padengta, jam sumokėtas ir praėjusio mėnesio atlyginimas. Likusi skola nėra tokio dydžio, dėl kurios reikėtų kelti triukšmą“.

V. Šarakauskas su R. Petroniu buvo susitikęs pirmadienį (03.03) ir bandė civilizuotai spręsti problemą, bet susitarti abiems pusėms nepavyko.

„Šis žaidėjas prarado klubo vadovų, trenerių, o svarbiausia – visų komandos žaidėjų pasitikėjimą. Kiti ekipos nariai geranoriškai sutiko palaukti, kol bus sumokėtos skolos ir drastiškų reikalavimų klubui nekelia“, - atvirai padėtį dėstė R. Petronis.

„V. Šarakauskas yra geras, perspektyvus žaidėjas, bet jam dar reikia salėje pasitiesti čiužinį miegui, kad galėtų daugiau laiko skirti darbui ir krepšininko įgūdžių tobulinimui“, - įsitikinęs „Sakalų“ treneris.

„Sakalams“ trūksta aukštaūgių. Komandos sudėtyje aukščiausi yra Matas Niparavičius (207 cm ūgio), Arnas Labuckas (205 cm), Justas Sinica (203 cm) ir Rolandas Matulis (199 cm), bet tik M. Niparavičius ir R. Matulis gali rungtyniauti vidurio puolėjo pozicijoje.

Pusantrų metų Vilniaus ekipai atstovavęs V. Šarakauskas šį sezoną LKL vidutiniškai pelnydavo po 9,1 taško ir atkovodavo po 5,2 kamuolio.

LKL čempionate savaitgalį „Sakalai“ žais su lygos lyderiais Kauno „Žalgiriu“ (03.08) ir Vilniaus „Lietuvos rytu“ (03.09).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją