Naujaisiais lietuvio komandos draugais taps mainų centre atsidūrę „Chicago Bulls“ vidurio puolėjas Benas Wallace’as ir „Seattle Supersonics“ snaiperis Wally Szczerbiakas.

Klivlendo ekipa iš Sietlo klubo taip pat gaus įžaidėją Delonte Westą, o iš Čikagos sunkųjį krašto puolėją Joe Smithą bei naujokų biržos antrojo rato šaukimą.

Į „Bulls“ persikels „kavalierių“ sunkusis krašto puolėjas Drew Goodenas, gynėjas Larry Hughesas bei atsarginiai žaidėjai Cedricas Simmonsas ir Shannonas Brownas.

„Sonics“ gaus Klivlendo komandos žaidėjus Irą Newble’ą ir Donyellą Marshallą bei „Bulls“ krepšininką Adrianą Griffiną.

NBA administracija vėlyvą ketvirtadienio vakarą Lietuvos laiku gavo mainuose dalyvaujančių komandų paraiškas ir šiuo metu dar turi jas patvirtinti, tačiau tai tėra formalumas.

33 metų 206 cm ūgio gynybos specialistas B. Wallace’as į Čikagą iš tuomet čempione tapusios „Detroit Pistons“ persikėlė 2006 metais. Vidurio puolėjas pasirašė ketverių metų 60 mln. JAV dolerių vertės kontraktą, tačiau pastarąjį sezoną jo žaidimo rodikliai smigo žemyn.

Krepšininkas per rungtynes vidutiniškai pelno po 5,1 taško, atkovoja po 8,8 kamuolio ir blokuoja po 1,6 metimo, tačiau specialistai pažymi jo svarų indėlį gynyboje. Paskutinį sezoną Detroite jis įmesdavo po 7,3 tšk., sugriebdavo po 11,3 kamuolio ir blokuodavo 2,2 atakas.

Tik pernai į Sietlą iš „Boston Celtics“ atvykęs 30-metis 201 cm ūgio W. Szczerbiakas per rungtynes pelno po 13,1 taško ir atkovoja po 2,7 kamuolio bei tritaškius meta 42,8 proc. taiklumu. Šį sezoną jo atlyginimas siekia 12,275 mln. dolerių.

24 metų 192 cm ūgio D. Westas į „Sonics“ pernai atvyko kartu su W. Szczerbiaku ir per susitikimą šį sezoną surenka po 6,8 taško bei atlieka po 3,2 rezultatyvaus perdavimo, aikštėje praleisdamas po 20 minučių. Jo metinis atlyginimas – beveik 1,9 mln. dolerių.

13 metų lygoje jau praleidęs 32 metų 211 cm ūgio J. Smithas šį sezoną įmesdavo po 11,2 taško, atkovodavo po 5,3 kamuolio ir uždirba 5,2 mln. dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją