Prie "Lietuvių" komandos starto penketo žaidėjų prisijungs Gintautas Vileita (Kauno "Aisčiai-Atletas"), Virginijus Sirvydis (Marijampolės "Arvi-Sūduva"), Nerijus Varnelis (Alytaus "Alytus"), Donatas Zavackas (Šiaulių "Šiauliai"), Marijonas Petravičius (Vilniaus "Lietuvos rytas") ir Vaidotas Pridotkas (Klaipėdos "Neptūnas").

Kaip žinoma, krepšinio gerbėjai į "Lietuvių" rinktinės starto penketą išrinko Mantą Kalnietį, Joną Mačiulį, Paulių Jankūną, Eurelijų Žukauską (visi - Kauno "Žalgiris") ir Mindaugą Lukauskį ("Lietuvos rytas").

Į "Legionierių" rinktinę LKL vadovai ir rinktinių treneriai pakvietė Hollisą Price'ą, Jacksoną Vromaną (abu - "Lietuvos rytas"), DeJuaną Collinsą, Damirą Markotą (abu - "Žalgiris"), Antonio Grantą ("Šiauliai") ir Mike'ą Smithą (Panevėžio "Techasas").

Rungtynes "Legionierių" komandoje turėtų pradėti Marko Popovičius, Marcusas Brownas, Goranas Jurakas (visi - "Žalgiris") ir Chuckas Eidsonas ("Lietuvos rytas"). Traumuotą "Lietuvos ryto" puolėją Matthew Nielseną starto penkete pakeis jo komandos draugas Kenanas Bajramovičius.

"Lietuvių" rinktinei vadovaus Rimantas Grigas ("Žalgiris"), o "Legionierių" - Aleksandras Trifunovičius ("Lietuvos rytas").

Krepšininkai žais 4 kėlinius po 8 minutes. Naudingiausias rungtynių žaidėjas bus apdovanotas 4000 litų piniginiu prizu.

Pernai LKL "Fastum Žvaigždžių dienos" mačas baigėsi lygiosiomis 108:108.

Be "Žvaigždžių" mačo, tradiciškai vyks "LKL snaiperio" ir "Oro karaliaus" konkursai. Jų nugalėtojams atiteks 4000 litų čekis.

Dėl taikliausio tritaškininko titulo tradiciškai varžysis po vieną žaidėją iš visų dešimties lygoje žaidžiančių komandų ir čempionate pagal tritaškių pataikymą pirmaujantis krepšininkas - juo tapo "Šiaulių" ekipos lyderis D. Zavackas.

Jau nuolatiniu "LKL snaiperio" konkurso dalyviu tapęs "Lietuvos ryto" puolėjas Andrius Šležas pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė ne itin į jį veržęsis: "Man sakė eiti, tai ir einu". Vilniaus klubo žaidėjas teigė, kad išskirti akivaizdžius konkurso favoritus būtų neįmanoma, ir pridūrė, kad sieks pasirodyti kuo geriau.

"Oro karaliaus" konkurse dalyvausiantis "Žalgirio" gynėjas Mantas Kalnietis sakė, kad specialiai konkursui nesiruošia, nes šiuo metu visą dėmesį tenka skirti treniruotėms ir pasiruošimui rungtynėms. Praėjusių metų Baltijos krepšinio lygos (BBL) analogiško konkurso nugalėtojas neatmetė galimybės pasinaudoti žurnalistų patarimu ir kreiptis pagalbos į tokių konkursų patirties turintį Vaidą Jurgilą. Šis užsiminė, kad jei būtų sulaukęs renginio organizatorių kvietimo, mielai pats dar kartą išbandytų savo jėgas dedant į krepšį.

Buvusį Kauno "Atleto" komandos žaidėją bus galima išvysti netradiciniame konkurse "LKL asai". Jubiliejinį, 15-ąjį, sezoną gyvuojanti lyga šiemet nusprendė surengti mini turnyrą "trys prieš tris", kuriame jėgas išbandytų buvusios LKL žvaigždės. Turnyre susikaus LKL finalininkių - "Žalgirio", "Lietuvos ryto" ir "Atleto" bei nuolatinių bronzos medalių laimėtojų "Šiaulių" atstovai.

"Žalgirio" komandoje turėtų žaisti Saulius Štombergas, Darius Lukminas ir Darius Maskoliūnas, "Atleto" - V. Jurgilas, Darius Sirtautas, Rytis Vaišvila ir Vaidas Stiga, "Lietuvos ryto" - Giedrius Aidietis, Martynas Purlys ir Egidijus Mikalajūnas, o "Šiaulių" - Robertas Giedraitis, Audrius Danusevičius ir Sigitas Birutis.

"Stengiamės nepamiršti krepšinio ir bus labai malonu ne tik šnektelti telefonu, o ir vėl susitikti aikštėje su senais bendražygiais", - sakė daugkartinis LKL "Oro karaliaus" konkurso nugalėtojas V. Jurgilas.

"Būsima šventė susilaukė didelio susidomėjimo. Parduoti jau beveik visi bilietai, todėl dar norintys pamatyti "Žvaigždžių dieną" turėtų suskubti. Liko vos keli šimtai laisvų bilietų", - pirmadienį oficialiame būsimo renginio pristatyme sakė LKL generalinis direktorius Linas Gilys.

L. Gilys tikisi, jog šių metų žvaigždžių renginys turėtų būti pelningesnis nei anksčiau.

"Pastaraisiais metais žvaigždžių dieną organizavome "Siemens arenoje", tačiau dabar norime aplankyti visus Lietuvos regionus. Šiemet visus kviečiame į naująją Šiaulių miesto areną, kitais metais tikėtina, kad renginys bus organizuojamas Panevėžyje. Kai naują areną turės Kaunas - visus pakviesime į ją".

Pasak direktoriaus, "Šiaulių arenos" nuomos kaina gerokai mažesnė, todėl tikimasi ir didesnio pelno.

"Visada siekiame, kad tokie renginiai būtų pelningi. Manau, šiemet turėtume sulaukti vieno didžiausių pelnų, jei arenoje neliks tuščių vietų".

LKL "Žvaigždžių diena" Šiauliuose vyks vasario 23 dieną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją