Apie tai Krepsinis.net žurnalistui papasakojo generalinis Lietuvos krepšinio federacijos sekretorius Mindaugas Balčiūnas, kuris kartu su vyrų krepšinio rinktinės vadovu Šarūnu Kliokiu šiuo metu vieši JAV.

Po pokalbio su Ž. Ilgausku LKF atstovai susitiko ir su generaliniu “Cavaliers” vadybininku D. Ferry. “Jo nuotaikos yra kitokios nei mūsų ar Ilgausko. D. Ferry atstovauja tik klubui ir netrykšta noru padėti. Šnekėjome apie padėtį, galimybes ir kaip pagrindinę priežastį, dėl kurios jie neduoda susitikimo, jis įvardijo draudimą, - portalui Krepsinis.net pasakojo M. Balčiūnas. - Be to, jis teigė, jog “Cavaliers” gydytojai yra sudarę didžiulę Ž. Ilgausko metinės priežiūros programą. Vienas iš pagrindinių joje esančių punktų skelbia, jog vasarą krepšininkas turėtų ilsėtis”.

M. Balčiūnas patikino “Cavaliers” atstovą, jog mėnesiui ar dviem draudimas bus sutvarkytas, o susitikimo pabaigoje paliko jam visus su tuo susijusius dokumentus. “Per tris savaites klubas turėtų pateikti savo nuomonę. Esame pasiryžę įgyvendinti visus objektyvius “Cavaliers” reikalavimus, - optimizmo neprarado generalinis LKF sekretorius. – Jie labiau apeliuoja į moralinius dalykus – jie išgydė Ž. Ilgauską, padarė iš jo žinomą žaidėją. Net ir esant draudimui sutikimą jie, ko gero, duotų nenoriai”.

Vis dėlto klubas formaliai negali uždrausti Ž. Ilgauskui rungtyniauti olimpinėse žaidynėse, jei krepšininko draudimas bus sutvarkytas.

Antradienį LKF atstovai susitiks ir su “Cavaliers” vidurio puolėjo agentu.