Burtai lėmė, kad E grupėje "Lietuvos rytas" žais su Vitorijos "Tau Ceramica" (Ispanija), Stambulo "Fenerbahce Ulker" (Turkija) ir Salonikų "Aris" (Graikija) komandomis, o Kauno "Žalgiris" F grupėje varžysis su su Madrido "Real" (Ispanija), Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis) ir Pirėjo "Olympiakos" (Graikija).

- Andriau, kokios pirmosios mintys sužinojus varžovus Eurolygos TOP-16 etape?

- Burtai pakankamai palankūs. Nesitikėjau, jog pateksime į tą pačią grupę su komanda, su kuria šį sezoną jau teko rungtyniauti. Tačiau pažvelgus iš kitos pusės bent vieną ekipą iš B grupės turėjome gauti. Visgi "Aris" yra kur kas geresnis varžovas nei "Efes Pilsen" ar "Maccabi". Graikus du sykius šį sezoną jau nugalėjome, o turkams pralaimėjome abi rungtynes.

- Kaip vertinate šansus iškovoti grupėje 1-2 vietas?

- Tai vietos, dėl kurių galime ir turėsime kovoti. Tikimės, kad pasiseks pasiekti geresnį rezultatą nei prieš dvejus metus, kai TOP-16 varžybų grupėje likome treti. Šansai neblogi, lyginant pagal varžovus mūsų grupėje ir kitose, o kaip viskas susiklostys pamatysime.

- Rimčiausias varžovas - "Tau Ceramica" - laukia jau pirmose rungtynėse.

- "Tau Ceramica" sunkus ir stiprus varžovus - galima sakyti grupės lyderis. Jų gretose yra ir lietuvis (Simas Jasaitis - aut. past.), ir pažįstamas treneris (Nevenas Spahija - aut. past.), todėl jie pakankamai gerai pažinos mus, o mes turime nemažiau informacijos apie juos. Gerai, jog pirmąsias rungtynes žaisime namie, o nereikės važiuoti pas juos. Tačiau apie tą mačą dar negalvojame, nes iki tol mūsų laukia krūva svarbių rungtynių.

- Kaip būtų galima vertinti varžovus, tekusius kitai Lietuvos ekipai - Kauno "Žalgiriui"?

- Žalgiriečiams teko stipresni varžovai. "Real", "Maccabi" ir "Olympiakos" - išties pajėgios ir galingos komandos, vertos pirmauti grupėje. "Žalgirio" grupė išties labai stipri. Su kitais pogrupiais dar nespėjau ir susipažinti, nes įdomiausi varžovai, tekę mums ir kauniečiams.

- Antradienį prasideda LKF Didžiosios taurės finalo ketverto turnyras. Ar jau esate pasirengę šioms varžyboms?

- Varžovai žinomi - susitinkame ne pirmą kartą, iš vakaro atvykome į Šiaulius, todėl galima sakyti, kad jau esame pasiruošę. Šiais metais laukia pirmoji svarbi dvikova dėl titulo. Nenorime, kad taurę antrus metus iš eilės iškovotų "Žalgiris", todėl teks stipriai pasistengti.